Patru militari români au fost răniţi în Afganistan, aceştia sunt din Argeş

Patru militari români au fost răniţi în Afganistan, aceştia sunt din Argeş

Patru militari români au fost răniţi joi în Afganistan, în jurul orei 9.00, în urma exploziei unei maşini-capcană, anunţă ministerul Apărării Naţionale.

Militarii, care acţionează în cadrul misiunii „Resolute Support”, executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internati în stare stabilă. Cei patru sunt din Argeş, trei militari de la unitatea militară din Curtea de Argeş Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”şi unul de la unitatea de Vânători de munte 30 „Dragoslavele”. Cei patru răniţi sunt plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa (36 de ani, a patra misiune în Afganistan) şi caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uţă (28 de ani, prima misiune în Afganistan), Dan Cornel Crăciun (27 de ani, a doua misiune în Afganistan) şi Cristian Stoica (38 de ani, a doua misiune în Afganistan).

Batalionul se află în Afganistan ca parte a misiunii internaţionale a NATO „Resolute Support” şi va sta acolo până pe 15 septembrie 2015. Misiunea NATO are ca scop antrenamentul, consilierea şi sprijinul forţelor militare şi de securitate afgane şi este formată din 12.500 de militari.

About The Author

Related posts