Pe 1 decembrie, program special la Mioveni!
Pe 1 decembrie, program special la Mioveni!

Pe 1 decembrie, program special la Mioveni!

Pe 1 decembrie, program special la Mioveni!

1 decembrie este ziua naţională a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918. În această zi, românii de pretutindeni sărbătoresc pe stradă, la paradele militare din Alba-Iulie sau Bucureşti, ori acasă alături de cei dragi.

1 decembrie a fost adoptată ca ziua naţională a României în anul 1990, fiind promulgată de fostul preşedinte Ion Iliescu şi publicată ulterior în Monitorul Oficial. Această dată marchează Unirea Transilvaniei cu România şi va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.

Orașul Mioveni va sărbători Ziua Națională a României cu premierea cuplurilor care fac 50 de ani de căsătorie, cu decernarea a două titluri de cetățean de onoare, cu depuneri de coroane și defilări militare, cu aprinderea luminatului festiv și inaugurarea patinoarului.

Iată programul:

Duminică- 1 Decembrie

10.00: Ceremonii depunere de coroane la Monumentele Eroilor din , Cartierul Racovița, Cartierul Făget(ora11.00), Cartierul Colibași(11.30), la  Monumentul Eroilor de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”(11.30) și la Monumentul Eroilor din cartierul Culereasa(11.45).

12.00: Sala de ședintă a Primăriei orașului Mioveni.

Decernarea „Diplomelor de Aur” pentru cele 18 cupluri care împlinesc 50 de ani de căsătorie și acordarea Titlului de Cetățean de Onoare pentru Christophe Dridi, Preşedinte Director General al Automobile Dacia şi al Groupe Renault Romania și pentru  Nicolae Movileanu, Managerul Delta Invest.

13.30 – Platoul din Centrul Civic Mioveni
Depunere de coroane la Monumentul Eroilor

Defilarea dispozitivului militar
Programe artistice sustinute de elevii școlilor din oraș și Ansamblul „Folcloric Dorulețul”.

18.00- Aprinderea Iluminatului Festiv și inaugurarea  patinoarului.

About The Author

Related posts