Pensiunile și unitățile de alimentație publică vor fi controlate la sânge!

Pensiunile și unitățile de alimentație publică vor fi controlate la sânge!

Pensiunile și unitățile de alimentație publică vor fi controlate la sânge! În perioada 1 iulie – 31 august 2019, Autoritatea Naţională  Sanitară Veterinară şi pentru  Siguranţa Alimentelor  a dispus demararea unor controale în unităţile  de vânzare cu amă­nuntul  pentru preve­nirea toxi­infecţiilor alimentare.

Controa­lele vin şi ca urmare a riscului asociat cu răspândirea virusului pestei porcine africane, reprezentat de vânzarea directă către consu­ma­torul final a cărnii de porc, precum şi a altor produselor alimentare obţinute din carne de porc, în condiţiile creşterii numărului de per­soa­ne care vizitează zonele de agrement şi lo­ca­lităţile de interes turistic în sezonul estival. 

La aceste acţiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).
Echipele de control vor verifica cu predilecţie unităţile de alimentaţie publică, pizzeriile, cantinele, unităţile de tip catering, cofetăriile, patiseriile, laboratoarele de cofetărie, pensiunile turistice, măcelariile, hipermarketuri şi magazine alimentare situate în zonele de agrement şi în localităţile de interes turistic.
DSVSA vor dispune extinderea controalelor pentru unităţile de tip fast-food, rulote, spaţiile comercializate dotate cu vitrinele frigorifice, precum şi alte obiective în care se prepară şi comercializează alimente, cu scopul prevenirii propagării virusului pestei porcine africane, prin intermediul cărnii proaspete de porc, al cărnii tocate, al cărnii preparate şi al produselor obţinute din carne de porc sau care conţin porc.
Controalele urmăresc respectarea condiţiilor de igienă şi trasabilitatea alimentelor din unităţile supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, situate în special în zonele de agrement şi în localităţile de interes turistic.
ANSVSA reaminteşte cetăţenilor numărul de telefon al Call-Center-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor. 

About The Author

Related posts