Pentru o comuna curată! Scapă de echipamentele electrice și electronice
Pentru o comuna curată! Scapă de echipamentele electrice și electronice

Pentru o comuna curată! Scapă de echipamentele electrice și electronice

Glob_Natura-01

Anul 2012. Populația Pământului trece de pragul critic de 7 miliarde de oameni; aceasta înseamnă un consum care a explodat în ultimele decenii, mai ales în zonele industrializate și dezvoltate.

Consumul înseamnă pentru mulți confort și o viață mai bună, însă pentru planetă înseamnă și resurse secătuite. Multe rapoarte ale instituțiilor internaționale arată că suntem într-un moment critic, în care dacă nu reușim să educăm felul în care consumăm, pentru a deveni sustenabil pe termen lung, ne putem confrunta cu situații severe.

Avem nevoie să reciclăm! Să redăm circuitului de producție și consum materiale și materii care au valoare: hârtie, plastic, dar și computere, frigidere sau mașini de spălat din care se pot recupera metale rare și prețioase.

Simplificând, prin reciclare dăm o gură de aer planetei. Pentru ca în loc să consumăm din resursele încă disponibile, consumăm din ceea ce deja a fost folosit. Mai puține deșeuri, locuri de muncă nou create, oameni mai responsabili și un viitor cu cer mai senin pentru copiii noștri.

Vă informăm că Asociația RoREC în colaborare cu primăria Lerești desfășoară Campanie de colectare a echipamentelor electrice și electronice.

Acțiunea se desfășoară în perioada 29.06.2020 – 15.07.2020. Lereștenii beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numărul 0771564990 – George (reprezentant RoREC).

Pentru predarea de deșeuri de minim 5kg cumulate fiecare persoană va fi înscrisă automat la tombolă, având șansa să câștige electrocasnice.

About The Author

Related posts