Pentru o vacanță liniștită, polițiștii argeşeni vă recomandă

Pentru o vacanță liniștită, polițiștii argeşeni vă recomandă

Pentru o vacanță liniștită, polițiștii argeşeni vă recomandă

  • Asigurați căile de acces în locuință, indiferent de perioada pentru care urmează să lipsiți. Totodată, nu faceți cunoscut și nu postați informații despre faptul că veți pleca în vacanță sau perioada cât veți lipsi, și stabiliți cu persoane de încredere să viziteze periodic locuința. Nu păstrați bunuri sau obiecte cu valoare materială însemnată în locuințe și contactați firme specializate pentru montarea de sisteme antiefracție.

  • Conduceți cu viteză redusă, permanent adaptată contițiilor meteo și de trafic, nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante, respectați regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri.
  • La deplasarea cu mijloace de transport în comun, în centre comerciale sau în alte spații aglomerate, păstrați bagajele permanent în raza vizuală, nu purtați protofelul în buzunare exterioare, la spate, ori în bagaje purtate la spate, și evitați să fiți înghesuiți.
  • Când efectuați plăți, nu scoateți toată suma de bani pe care o aveți asupra dumneavoastră, ci doar suma necesară pentru plată, iar în cazul plăților cu carduri bancare, utilizați-l cu grijă. Bunurile oferite de persoane fizice, în condiții dubioase, la prețuri derizorii, pot proveni din furt sau pot să nu corespundă descrierii, fapt pentru care vă sfătuim să declinați asemenea oferte.
  • Perioada sărbătorilor este un prilej pentru a vă reuni cu familia. Profitați de această împrejurare și pentru a discuta cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, ghicit, Instalatorul, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș vă urează Sărbători Pascale liniștite alături de cei dragi.

About The Author

Related posts