Pentru prima dată un cuib de barză în Lerești!

Pentru prima dată un  cuib de barză în Lerești!

Anul acesta, pentru prima dată barza și-a făcut cuib în comuna Lerești. Aceasta a ales stâlpul din curtea primăriei Lerești. Semn bun, spun cunoscătorii. Berzele nu aleg orice loc pentru a-și face cuib acesta fiind selectat în funcție de energia locului.

Mai mult decât atât s-a mărit și familia. Berzele au un singur pui pe care îl cresc cu responsabilitate. Peste puțin timp vor pleca peste hotare, iar până atunci localnicii se bucură de ele.

Numărătoarea berzelor albe din România s-a încheiat cu un total de 3.206 cuiburi introduse cu ajutorul aplicației ”Uite, Barza!”. Cel mai important – în perioada 25 iunie – 31 iulie 2019 utilizatorii aplicației dezvoltate de Societatea Ornitologică Română cu sprijinul companiilor Enel din România au descoperit un număr de 693 de cuiburi noi.

Berzele pot avea între 1 și 7 pui, dar este foarte greu pentru un cuplu să îi crească pe toți cu succes, părinții trebuie să aibă la dispoziție resurse foarte bogate de hrană pentru a-i crește pe toți. Până acum, în baza de date a SOR au mai existat cuiburi cu șase pui, dar acesta este primul cuib în care părinții reușesc să crească șapte. Astfel de cazuri sunt extrem extrem de rare și unul dintre ele a mai fost înregistrat anul trecut în Bulgaria.

About The Author

Related posts