Persoană infectată cu noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud descoperită în Argeș
Persoană infectată cu noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud descoperită în Argeș

Persoană infectată cu noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud descoperită în Argeș

Primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană au fost identificate în România. Este vorba de două persoane din București și Pitești.

Cetățeanul turc a fost testat cu rezultat pozitiv în data de 24.02.2021. În baza testării pozitive s-a efectuat ancheta epidemiologică. A fost izolat în locuința sa, în care se mai afla încă o persoană, izolată și aceea. A declarat că nu a intrat în contact cu nicio altă persoană și că la locul de muncă muncea singur în birou.

,,Secvențierea rezultatului pozitiv a fost comunicată astăzi 05.03.2021 (în a 10 zi de la data recoltării probei). Persoana infectată nu prezintă simptome. Până în prezent nu deținem informații care să susțină ipoteza infectării de la o persoană identificabilă și nici ipoteza posibilității transmiterii către alte persoane.
Informația, cuprinzând tipul tulpinii SARS-CoV2, a apărut astăzi, 5.03.2021, întrucât rezultatul secvențierii a fost primit astăzi de la Institutul Național de Sănătate Publică (adică se primește într-o perioadă mai mare decât rezultatul unui test SARS-CoV2)”
, a declarat prefectul Emilia Mateescu.

În urma analizării unui nou lot de 93 de probe în cadrul studiului de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2, divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de pe teritoriul României. Una dintre probe provine de la un pacient din București, iar cealaltă este a unei persoane din Pitești.

Totodată, specialiștii MedLife au identificat în această etapă a studiului încă 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică B.1.1.7, ceea ce înseamnă o prevalență de 77% pe lotul analizat. Potrivit raportului, cazurile de infectare cu tulpina britanică provin din București – 61 de pacienți, din Constanța – 4 pacienți, din Dâmbovița – 2 pacienți, din Prahova – 1 pacient, din Ilfov – 1 pacient, din Galați – 1 pacient, din Cluj – 1 pacient și din Teleorman – 1 pacient.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică”, potrivit unui comunicat MedLife.

About The Author

Related posts