Peste 100 de argeșeni bolnavi de gripă!

Peste 100 de argeșeni bolnavi de gripă!

Peste 100 de argeșeni bolnavi de gripă! Numărul oamenilor din judeţ infectaţi de virusul gripal a crescut la 102. Până acum, virusul AH1 confirmat de laborator este răspunzător de suferinţa argeşenilor în 81 dintre cazuri.

Nu s-a mai înregistrat niciun alt deces pe lângă cele trei deja raportate în cazul a trei bărbați cu multiple comorbidități, nevaccinați antigripal.

 

Până la data de 11 februarie 2019, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost confirmate 86 de cazuri de gripă, dintre care 35 la adulți și 51 la copii.

Astfel, în contextul epidemiologic actual, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate, măsuri care vizează atât siguranța pacienților cât și a aparținătorilor acestora.

  • accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
  • în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
  • în secțiile cu risc crescut – Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie – accesul vizitatorilor este interzis.

De asemenea, s-au refăcut atât stocurile de antivirale, precum și cele de antiseptice, dezinfectante, dar și de materiale de protecție. Ministerul Sanatatii recomandă populației să aplice cu rigurozitate recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal, astfel:

  • evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie;
  • evitarea aglomerărilor de persoane în spații închise;
  • purtarea măștilor de unică folosință (cu acoperirea gurii și nasului);
  • consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
  • izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
  • igiena respiratorie și eticheta de tuse (tehnica de tuse și strănut cu utilizarea de batiste nazale de unică folosință, cu poziționarea la minimum un metru față de celelalte persoane, urmată de igiena mâinilor);
  • vaccinarea antigripală.

About The Author

Related posts