web analytics
Breaking News

Peste 3.000 de pelerini au mers la Nămăieşti pentru slujba de Izvorul Tămăduirii

Peste 3.000 de pelerini au mers la Nămăieşti pentru slujba de Izvorul Tămăduirii

Peste 3.000 de pelerini au participat, vineri, la slujba de Izvorul Tămăduirii, la mânăstirea Nămăieşti, având credinţa că apa de la izvorul care ar fi apărut după ce Sfântul Andrei a lăsat o icoană cu puteri miraculoase în piatră îi vindecă de boli.

Au venit credincioşi din toate colţurile ţării, cu autocare, microbuze şi autoturisme. Locurile de parcare au fost luate cu asalt, conducătorii auto fiind nevoiţi să lase maşinile la cîţiva kilometri de mânăstire făcând traseul la pas.

Pelerinii au stat ore întregi la cozi interminabile fiind nevoie de intervenţia oamenilor legii. Icoanele cu Maica Domnului dedicate acestei sărbători au fost împodobite cu flori şi scoase afară din mânăstire pentru că slujba s-a desfăşurat afară din cauza numărului mare de pelerini.

Pentru că se organizează şi un tîrg de Izvorul Tămăduirii la Nămăieşti din peisaj nu au lipsit tarabele cu obiecte bisericeşti, grătarele cu mici, tarabele cu legume dar şi cu produse din lapte.

Cei care au ales să petreacă altfel în această zi, au poposit la cîrciuma de peste drum de mânăstire unde muzica a  răsunat la poalele lăcaşului de cult.

About The Author

Related posts