web analytics
Breaking News

Peste 6.000 de misiuni desfăşurate de jandarmii argeşeni!

Peste 6.000 de misiuni desfăşurate de jandarmii argeşeni!

Peste 6.000 de misiuni desfăşurate de jandarmii argeşeni! Conferinţa de presă susţinută de colonelul Gheorghe Lupescu, a vizat activităţile desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Basarab I” Argeş în semestrul I al acestui an.

Principalele direcţii de acţiune ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au fost organizarea şi executarea misiunilor de asigurare a ordinii publice la manifestările religioase, manifestările cultural – artistice, manifestări comemorative şi manifestările sportive.

În ceea ce priveşte ordinea şi siguranţa publică, în semestrul I 2018, structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat un număr de 6.606 misiuni, cu folosirea a 16.328 jandarmi.

De asemenea, în perioada de referinţă, inspectoratul a asigurat ordinea publică la un număr de 435  de misiuni,  fiind folosiţi 2.663 de jandarmi.

Distribuţia misiunilor de asigurare a ordinii şi siguranţei publice executate în semestrul I 2018 se prezintă astfel:

– 52 de manifestaţii de protest, cu 404 de jandarmi, rezultând o scădere cu 8,77% a manifestaţiilor de protest;

– 155 de manifestaţii culturale, comemorative şi religioase, cu 944 de jandarmi;

– 144 de misiuni de asigurare la manifestări sportive, cu 891 de jandarmi;

– 34 de misiuni cu ocazia desfăşurării manifestărilor comerciale/promoţionale cu folosirea a 229

jandarmi.

În cursul semestrului I al anului 2018 au fost executate 5.589 de misiuni, cu folosirea a 11.748 jandarmi, în ceea ce priveşte participarea la menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Totodată, în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, în perioada supusă analizei, efectivele inspectoratului au întocmit un total de 1488 de procese-verbale de constatare a unor fapte contravenţionale, valoarea sancţiunilor fiind de 381.100 de lei.

Personalul inspectoratului a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere  a faptelor antisociale la 228 de acţiuni de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ, fiind în desfăşurare 37 de proiecte de parteneriat educaţional.

Pe linia combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional, la nivelul cooperării interinstituţionale, un segment deosebit de important al acestei activităţi îl constituie cele 288 de acţiuni executate în comun cu alte instituţii, prin folosirea a 1155 de jandarmi.

Efectivele au fost folosite cu prioritate în acţiunile executate în cooperare/colaborare cu organele de parchet şi poliţie judiciară (DIICOT şi BCCO).

În ceea ce priveşte imaginea publică şi relaţiile cu publicul, la nivelul inspectoratului s-au organizat 4 conferinţe de presă în semestrul I 2018, iar responsabilul de relaţii publice a transmis către reprezentanţii mass – media 51 buletine informative (reprezentând o creştere cu 18% faţă de semestrul I 2017), reprezentanţii IJJ AG au  acordat 31 de interviuri (creştere cu 32% faţă de semestrul I 2017) şi au participat la 28 emisiuni ale posturilor locale de televiziune(creştere cu 87% faţă de semestrul I 2017).

Aspectele reieşite din misiunile şi activităţile specifice desfăşurate de jandarmii argeşeni au fost reliefate în presă prin 726 materiale (faţă de semestrul I 2017 când au fost 849 materiale, rezultând o scădere cu 6%).

Indicatorul de imagine al unităţii pentru intervalul analizat este următorul:

pozitive = 650 (90%)     neutre = 76 (10%)     negative = 0 ( 0,00 %)

Mass-media a avut un rol deosebit de important în transmiterea informaţiilor pe care Jandarmeria Argeş a dorit să le aducă la cunoştinţa cetăţenilor, însă nu trebuie neglijat nici aportul segmentului de social media – mesajul instituţional fiind amplificat şi prin postarea pe reţeaua de socializare Facebook – pagina oficială a I.J.J. Argeş, a unor fotografii, articole, informări, reprezentând activităţile desfăşurate de jandarmii argeşeni (în perioada de referinţă Jandarmeria Argeş  având 88 postări, cu un impact de 123.159 de vizualizări, creştere faţă de semestrul I 2017 cu 88,00%).

 

About The Author

Related posts