Plutonierul Ionuţ Butoi a obţinut medalie de argint la Campionatul mondial militar de tir cu arcul din Franța

Plutonierul Ionuţ Butoi a obţinut medalie de argint la Campionatul mondial militar de tir cu arcul din Franța

3 medalii de aur, 6 de argint și una de bronz au câștigat militarii români răniți, care au participat la Campionatul mondial militar de tir cu arcul din Franța.

Ei au concurat alături de alți aproape 200 de arcași din 13 de țări. Campionatul mondial militar de tir cu arcul a reprezentat prima competiție oficială la care a participat echipa de militari care va reprezenta România Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto, din luna septembrie.

Unul dintre medaliații cu argint este plutonierul IONUȚ BUTOI, încadrat la Baza de Instruire pentru Apărare Câmpulung Muscel. El a fost la un pas de a-și pierde viața în 2008, în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat. I-a fracturat coloana, a rămas paralizat de la brâu în jos, a făcut diabet din cauza stresului fiind acum dependent de insulină. Se antrenează pentru probele de tir cu arcul, haltere și înot cel puţin patru ore pe zi. Şi-a refăcut viaţa are alături de el o soţie iubitoare şi înţelegătoare care îl susţine în tot ceea ce face.

În timp ce executa o misiune de patrulare pe autostrada Qalat – Kandahar, TAB-ul în care se afla a a fost aruncat în aer de suflul unui dispozitiv exploziv improvizat. Militarul făcea parte din Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele“.

Sursă: Europa FM, foto – pagina de Facebook – Ionuţ Butoi

About The Author

Related posts