PNL şi Orban vor să blocheze creşterea salariilor!

PNL şi Orban vor să blocheze creşterea salariilor!

PSD a reuşit să crească salariile în România atât în sectorul bugetar, cât şi în mediul privat – prin măsuri legislative precum majorarea salariului minim pe economie, reducerea fiscalităţii, scheme de ajutor de stat pentru întreprinderi etc. De asemenea, PSD a majorat şi continuă să majoreze pensiile, aşa cum a promis.

Ce vor în tot acest timp PNL şi Ludovic Orban? Anunţurile oficiale ale celor de la PNL nu lasă loc de interpetări: salariul minim pe economie ar urma să fie eliminat, iar legea salarizării unice va fi anulată dacă Orban ajunge să-şi pună-n practică teoria; profesorii, funcţionarii publici, poliţiştii, militarii îşi pot lua adio de la majorările salariale succesive prevăzute în lege până-n 2022. Orban o spune public, cu subiect şi predicat: „Salariile din sectorul public nu trebuie să crească decât după ce cresc salariile din sectorul privat şi în niciun caz creşterea salariilor funcţionarilor nu trebuie să depăşească majorarea din mediul privat”.

Ori, PSD afirmă răspicat că dezvoltarea României depinde de bunăstarea românilor. Salariile şi pensiile vor continua să crească aşa cum este prevăzut în programul de guvernare. Aceasta este soluţia necesară, confirmată de realitate!

„S-a dovedit clar că politica adoptată de PSD a fost cea corectă: creşterea puternică a salariilor şi a pensiilor realizate-n guvernarea noastră este susţinută şi a contribuit la atingerea unor niveluri record de creştere economică a ţării. România trebuie şi poate să iasă din zona sărăciei în care unii au ţinut-o şi încă vor să o ţină captivă! PNL nu are altă viziune economică decât cea de tip Ciomu specifică PDL-ului cu care s-a contopit: tăieri de salarii şi de pensii, închiderea spitalelor, disponibilizări în sectorul bugetar, menţinerea unei austerităţi generatoare de criză. Nu aceasta este calea de urmat, iar PSD a dovedit că se poate şi altfel!”, ne-a declarat Ion Mînzînă, vicepreşedinte PSD Argeş.

About The Author

Related posts