Poienărenii au sărbătorit ,,Urcatul Oilor la Munte”

Poienărenii au sărbătorit ,,Urcatul Oilor la Munte”

Petrecere mare la Poienarii de Muscel, de Sfinţii Constantin şi Elena! Poienărenii au sărbătorit cea de-a XIX-a ediţie a festivalului pastoral ,,Urcă Oile la Munte”. Manifestarea cu tradiţie s-a ţinut la Căminul Cultural Jugur unde locuitorii comunei au petrecut acest eveniment important, de la care nu au lipsit reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local a oferit celor prezenţi un program artistic deosebit susţinut de elevii şcolilor din localitate, de artiştii Casei de Cultură ”Tudor Muşatescu” din Câmpulung, dar şi de ansambluri şi interpreţi de folclor din zona Muscelului.

Cântăreaţa Simona Stoica a avut şi rolul de prezentator, iar pe scenă au mai urcat Bogdan Oncioiu, Rodica Voica, Corul ,,Mioriţa”din Jugur, Lucica Baciu Bican.

Din rândul politicienilor au fost prezenţi deputatul Dănuţ Bica, vicepreşedintele CJ Argeş, Simona Brătulescu, senatorul Gheorghe Marin, preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, primarul localităţiii Schitu Goleşti, Tudorel Vasile Miriţă, consilieri judeţeni. Cu prilejul acestei sărbători subprefectul Gabriel Stoian a înmânat primarului comunei o diplomă de excelenţă din partea Instituţiei Prefectului, condusă de Emilian Dragnea, iar la rândul său Simona Brătulescu a oferit primarului o plachetă de excelenţă, din partea preşedintelui CJ, Dan Manu.dscn8553

Nu au lipsit terasele cu mici şi bere. Localnicii, renumiţi în Muscel pentru îndeletnicirile pastorale transmise din tată în fiu până în zilele noastre, nu s-au mai întors, pentru al nouăsprezecelea an consecutiv, cu cele mai frumoase oi, câini şi berbeci din gospodării.

 

About The Author

Related posts