Politicianul Cristian Diaconescu și cei șapte ani de acasă, din Stâlpeni

Politicianul Cristian Diaconescu și cei șapte ani de acasă, din Stâlpeni

S-a născut în Stâlpeni în urmă cu 57 de ani, iar cei șapte ani de acasă și i-a însușit tot pe meleagurile muscelene. Cristian Diaconescu se întoarce acasă unde candidează pe listele pentru alegerile parlamentare din partea PMP.

Cristian Diaconescu s-a născut la data de 2 iulie 1959 în localitatea Stâlpeni, judeţul Arges. Între anii 1966 şi 1974 a urmat cursurile Şcolii Generale nr 86, între anii 1974 şi 1979 a urmat cursurile Liceului de Matematică Fizică nr 3, iar în anul 1983 devine licenţiat al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti.

Dacă în primul mandat de ministru, șeful MAE avea două terenuri, cumpărate în 2002, un teren agricol, în comuna Stâlpeni, din judeţul Argeş, de 450 de metri pătraţi, primit moştenire, unde deţine o cotă parte de 3/8 şi un teren intravilan, în zona Icoanei, din Capitală, dobândit prin credit, împeună cu soţia sa, Mariana, între timp terenul din comuna Stâlpeni ajungând la 3.830 de metri pătraţi, ministrul deţinând tot o cotă de 3/8 ca şi moştenire.

Din păcate argeşeanul Diaconescu a avut o mare supărare cu fostul primar social-democrat, Ion Popa din comuna argeşeană Stâlpeni. Cristian Diaconescu, deşi este un politician cunoscut, acest lucru nu l-a ajutat să-şi recupereze un teren de la primăria din localitate. Este vorba despre aproximativ 2.000 mp, pentru care s-a şi judecat cu primarul localităţii. Cu toate că Diaconescu a câştigat procesul, pământul nu i-a fost retrocedat faptic nici până astăzi, fostul primar motivând că terenul se află sub fostul sediu CAP al comunei, dar nici nu i-a oferit politicianului o altă suprafaţă, în compensaţie.

About The Author

Related posts