web analytics
Breaking News

Polițist în spatele gratiilor pentru 30 zile!

Polițist în spatele gratiilor pentru 30 zile!

Polițist în spatele gratiilor pentru 30 zile! Doi argeșeni au ajuns în arest după ce au fost săltaţi de ofiţeri Anticorupţie deoarece că ar fi luat mită pentru a-i promova pe unii candidaţi la susţinerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere auto.

Este vorba despre agenţii Gabriel Bălăşescu, de 36 de ani, de la postul de poliţie Bradu, respectiv Cosmin Băbuş, de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto Argeş (SPCRPCIV). În urma audierilor magistrații argeșeni au dispus ca Cosmin Băbuş, de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto Argeş (SPCRPCIV) să rămână în arest la domiciliu pentru 30 de zile, timp în care agentul de poliție Gabriel Bălăşescu să rămână în spatele gratiilor pentru 30 de zile.

„Astfel, în perioada anilor 2017 – 2018, din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoanele implicate au săvârşit mai multe infracţiuni în legătură cu promovarea probei de traseu a examenului de obţinere a permisului de conducere auto, cât şi în legătură cu identificările RAR şi înmatricularea unor autovehicule. În cauză, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş au efectuat acte de urmărire penală în baza ordonanţelor de delegare, iar ca urmare a probatoriului administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei şase suspecţi, dispunând totodată reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, a doi agenţi de poliţie din cadrul SPCRPCIV Argeş şi IPJ Argeş. Cauza a fost documentată cu sprijinul Serviciului Special şi Serviciului Tehnic din cadrul DGA, cât şi cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – Biroul Operaţiuni Speciale Piteşti”, se arată într-un comunicat transmis de Direcţia Generală Anticorupţie.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi poliţişti aranjau ca cei care le dădeau şpagă să treacă proba practică a examenului de obţinere a permisului de conducere. Aceştia ar fi primit sume cuprinse între 200 şi 400 de euro, pentru a le da permise de conducere candidaţilor care nu erau siguri că vor trece proba practică.

Reţinerile poliţiştilor, confirmate oficial

„Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş se delimitează de suspiciunile reţinute în sarcina poliţistului de la Bradu şi confirmă reţinerea agentului şef-adjunct Gabriel Bălăşescu. În funcţie de măsura preventivă care va fi dispusă de instanţa de judecată, conducerea IPJ Argeş va lua, după caz, măsuri de suspendare, respectiv de punere la dispoziţie a celui în cauză până la finalizarea cercetărilor”, ne-a declarat ieri subcomisarul Mădălin Zamfir, purtător de cuvând al poliţiei judeţene.

Acelaşi lucru ni l-a declarat şi comisarul-şef Emil Angheloiu, şeful SPCRPCIV, care mai precizat că agentul Cosmin Băbuş a venit dintr-o altă structură la serviciul „Permise” în urmă cu un an. Acesta esta încadrat la Înmatriculări Vehicule, dar a fost atesta şi ca examinator la proba de traseu a candidaţilor care susţin examen de obţinere a permisului de conducere.

 

 

About The Author

Related posts