Ce partid veți vota la alegerile locale?

PSD
PNL
USR/PLUS
PMP
PRO ROMANIA
ALDE
POL CÂMPULUNG
BUN 100%
AUR

Poliţişti printre… poliţişti! Mita are fel de fel de feţe…

Poliţişti printre… poliţişti! Mita are fel de fel de feţe…

D.G.A, a demonstrat că la Câmpulung, unii poliţişti fac treabă doar dacă primesc… mită. Nu acelaşi lucru s-ar putea spune despre un poliţist de la Serviciul Rutier Alba, care a fost îmbiat cu o sumă de bani, doar, doar să treacă cu vederea o abatere la regimul rutier.

Poliţistul, în timp ce se afla în executarea atribuțiilor de serviciu pe DN 1, în jud. Alba, a constatat comiterea unei infracțiuni la regimul rutier. Astfel, polițistul l-a depistat pe P.P. care a condus un autovehicul neînmatriculat, iar acesta i-a oferit sume de bani pentru a nu dispune măsurile legale, respectiv întocmirea unui dosar penal şi reţinerea permisului de conducere.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul de caz dispunând delegarea ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba pentru realizarea prinderii în flagrant şi efectuarea unor alte acte de urmărire penală.

În aceeași zi, P.P. s-a deplasat la sediul I.P.J. Alba unde s-a întâlnit cu denunțătorul în vederea finalizării întocmirii documentației pentru infracțiunea constatată. Cu această ocazie, P.P. i-a oferit polițistului suma de 2000 lei pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau față de el. Agentul de poliție a refuzat oferta spunându-i că fapta constituie infracțiune, după care făptuitorul a pus banii în buzunar, iar polițistul a finalizat întocmirea actelor pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba au fost delegaţi în cauză să efectueze cercetări, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, iar suma de 2000 lei a fost confiscată de la inculpat.

În data de 02.07.2015, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul P.P. pentru comiterea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 290 alin. 1 Cod Penal, urmând ca acordul să fie înaintat instanţei pentru pronunţare.

About The Author

Related posts