Poliţiştii musceleni, de vorbă cu elevii Şcolii C.D. Aricescu!

Poliţiştii musceleni, de vorbă cu elevii Şcolii C.D. Aricescu!

Poliţiştii musceleni, de vorbă cu elevii Şcolii C.D. Aricescu!

Poliţiştii musceleni au destul de des activităţi de informare în vederea prevenirii evenimentelor neplăcute.

Informările sunt atât pe linie de Ordine Publică, dar şi pe linie Rutieră. Copii sunt  fascinaţi mai ales de poliţiştii de la Biroul Rutier, de echipajele acestora.

Desfășurarea cursurilor într-o manieră adaptată vârstei, dar și interactivă în același timp este foarte importantă deoarece impactul este unul puternic asupra celor mici. Persoanele desemnate sunt calificate în activități specific.

La Şcoala Gimnazială C.D. Aricescu din Câmpulung a fost dat startul activităților din săptămâna „Şcoala Altfel”!
Elevii şi profesorii de la Şcoala de Muzică din Câmpulung Muscel dar şi reprezentanți din cadrul Poliției Câmpulung Muscel au fost parteneri în desfăşurarea activităţilor din cadrul săptămânii “Şcoala Altfel”.

Profesorul Paula Adam, a invitat pentru a le fi alături elevilor clasei întâi poliţiştii de la Biroul Rutier în cadrul proiectului „Tedi- Școala Siguranței”.

Alături de micuţii clasei întâi au fost subofiţerul Ionuţ Rizea şi Monalisa Maria Ștefănescu, elev la Şcoala de Poliţie de la Câmpina.

Cei doi au ascultat întrebările micuţilor, apoi le-au răspuns, şi le-au explicat de ce trebuie traversat pe zebră, că regulile de circulaţie trebuie respectate pentru a fi evitate accidentele rutiere şi despre cum se poate apela numărul de urgenţă 112, care sunt urgenţele care trebuie anunţate, de ce nu este bine să se apeleze numărul de urgenţă.

Poliţiştii le-au mai spus micuţilor cum trebuie să fie traseul  parcurs de la domiciliul la școală cu autoturismul, dar și pedestru. Deplasarea prin parcuri pe bicicletă a fost un alt subiect dezbătut de micuţi şi poliţişti.

De asemenea, copiilor le-a fost explicată despre traversarea stăzii pe marcaj, unde se află semafoare cum se traversează, cum se folosesc corect pentru a nu fi accidentaţi.

Nu în ultimul rând copiii, fascinaţi vizibil de uniformele celor doi poliţişti, au spus că îşi doresc să urmeze şi ei o carieră în Poliţie, dar până la acel moment, micuţii din clasa întâi mai au mulţi paşi de făcut.

About The Author

Related posts