19.8 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 28 mai, 2022

PREMIUL ZILEI. Un câmpulungean a intervenit și a ajutat 3 oameni care s-au răsturnat cu mașina într-o râpă

Alte Știri

PREMIUL ZILEI. Un câmpulungean a intervenit și a ajutat 3 oameni care s-au răsturnat cu mașina într-o râpă. Astăzi, prefectul Radu Perianu a premiat umanitatea. Pentru asta a ales persoane care ne-au arătat ce înseamnă să fii într-adevăr om, să ajuți când e nevoie și fără a aștepta vreo răsplată.

Prefectul Radu Perianu a oferit astăzi diplome de onoare reprezentanților Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică și ai Serviciului Salvamont Argeș. Printre cei premiați este și un câmpulungean.

PLUTONIER ADJUTANT ȘEF COSTINEL CÂRSTEA– 41 de ani, de 14 ani este cadru al ISU Argeș. S-a evidențiat în mai multe misiuni. În timpul incendiilor din Grecia, s-a întors din concendiu ca să meargă să își ajute colegii. A intervenit și a ajutat 3 oameni care s-au răsturnat cu mașina într-o râpă. Plutonierul trecea prin zonă cu alt coleg. Dar, pe lângă toate astea, în zona din care provine, Câmpulung Muscel, Costinel Cârstea ajută toate familiile cu posibilități materiale reduse să își trateze animalele. Acum militar, Costinel Cârstea a fost asistent veterinar.

PLUTONIER ADJUTANT JUSTINIAN DĂNESCU– 41 de ani, de 19 ani este în cadrul Jandarmeriei Argeș. Iusti, cum îi spun colegii, face parte din grupa de jandarmi “conductori câini serviciu”. Alături de ceilalți colegi, se ocupă de pregătirea câinilor de serviciu din dotarea Jandarmeriei Argeș. Este descris ca fiind muncitor și implicat. Dar, dincolo de toate, este empatic. O fotografie în care apare în timp ce îi tine umbrela unei femei care se mișca cu ajutorul unui cadru, a făcut înconjurul internetului. O proteja de ploaie, la un pelerinar religios. Un gest mic, uman și care a contat enorm.

CAPORAL IOANA TUDORA – are 35 de ani și de 14 ani poartă haina militară. În timp ce se întorcea din misiune, pe autostrada București-Pitești, a văzut un autoturism care a luat foc. Nu a ezitat să sară în ajutor alături de colegii ei. Doi militari au oprit circulația pentru că era pericol de explozie, mașina avea alimentare cu GPL. Alți militari din echipă au stins focul cu extinctoarele pe care le aveau în mașină. După ce au lichidat incendiul, militarii au permis traficul pe o bandă de mers până când au ajuns polițiștii.

Ultimele Știri

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici: "Dragi cetățeni din Costești și Capu Piscului de o săptămână pompăm apă,...
Dr.Max - farmacie online

Alte știri din aceeași categorie