12.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 28 mai, 2022

Preot câmpulungean decorat post-mortem de președintele României, Klaus Iohannis

Alte Știri

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat post-mortem pe Părintele Sorin Paul Grecu, Parohul Bisericii „Sf. Ap. Pavel și a Tuturor Sfinților Români” din East Ham, Londra, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Distincția a fost acordată „în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru curajul cu care a apărat libertatea religioasă și principiile democrației, atât înainte, cât și după evenimentele din Decembrie 1989, precum și pentru contribuția semnificativă la coagularea și sprijinirea comunității românești din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord”, se arată în decretul prezidențial.

Părintele Sorin Paul Grecu a trecut la Domnul în 6 ianuarie, la vârsta de 61 de ani. Ultimul eveniment public la care a apărut a fost sfințirea bustului Regelui Mihai din curtea Ambasadei României la Londra, unde a participat alături de Părintele Constantin Popescu de la Parohia Sf. Gheorghe / St Mary Le Strand.

Preotul Sorin Paul Grecu s-a născut la Câmpulung Muscel, județul Argeș. A absolvit Seminarul Teologic la București și apoi Institutul Teologic de Grad Universitar din București, promoția 1980-1984.

A fost hirotonit preot în 26 iulie 1981. Prima parohie la care a slujit a fost la Peretu, în județul Teleorman, unde a ctitorit o biserică, fiind persecutat de Securitate.

A devenit cunoscut în martie 1990, când a intrat în greva foamei în fața statuii lui Lenin de la Piața Presei Libere, cerând îndepărtarea tuturor simbolurilor comuniste, respectiv a statuilor lui Lenin și Petru Groza. Continuarea o găsiți AICI.

Ultimele Știri

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici: "Dragi cetățeni din Costești și Capu Piscului de o săptămână pompăm apă,...
Dr.Max - farmacie online

Alte știri din aceeași categorie