Primarul Banzea a muncit cot la cot cu angajaţii la deszăpezirea străzilor şi uliţelor!

Primarul Banzea a muncit cot la cot cu angajaţii la deszăpezirea străzilor şi uliţelor!

Primarul Ion Banzea, de la Poienarii de Muscel a muncit cot la cot cu angajaţii la deszăpezirea străzilor şi uliţelor! De două nopţi nu mai doarme şi nu s-a mai dat jos după buldoexcavator până nu a scăpat oamenii de zăpadă…

Dacă în alte localităţi sau chiar în municipiul Câmpulung, iarna i-a cam luat prin surprindere pe edili şi pe angajaţii ADP-ului, în comuna Poienarii de Muscel, l-am găsit pe primarul Ion Banzea pe buldoexcavator, pregătit să înfrunte capriciile vremii.

Chiar dacă sunt puţini angajaţi, care să se ocupe de lucrările necesare, edilul localităţii nu a stat deoparte şi s-a urcat, ca de obicei, la volanul unui utilaj şi a pregătit, cot la cot cu ceilalţi, nisipiul necesar, amestecat cu sare, pentru împrăştierea pe drumurile comunei.

Din cauza poleiului care poate apărea pe parcursul nopţii, edilul s-a văzut obligat să verifice permanent modul în care se realizează deszăpezirea. În acelaşi timp, primarul comunei s-a pregătit să acţioneze manual, în cazul în care nu poate folosi utilajele, din cauza gheţii, şi a distribuit în toata comuna Poienarii de Muscel, saci cu nisip şi sare.

„În caz de polei, nu pot să ies cu tractoarele, pentru că alunecă, dar ies cu saci, manual, am mai amestecat şi întotdeauna am provizii de rezervă. Nu ştii, într-o noapte, se întâmplă să ningă mai rău sau să dea îngheţul… şi ce facem? Merge greu pe dealuri… Când începe să ningă şi să viscolească zăpada, noi avem saci pregătiţi, altfel nu facem faţă”, ne-a declarat primarul de la Poienarii de Muscel, Ion Banzea.

Faţă de alţi ani, în comună, oamenii s-au descurcat mai bine pe timpul iernii, asta datorită implicării administraţiei locale în deszăpezirea la timp a drumurilor din localitate. Primarul Ion Banzea ne-a povestit faptul că, şi noaptea, merge şi păzeşte angajaţii responsabili cu deszăpezirea, ca a doua zi, când oamenii încep să circule pe străzi, să nu întâmpine probleme sau să evite eventuale accidente ce se pot produce din cauza gheţii.

În toată comuna, pe marginea drumurilor se află distribuiţi saci cu nisip amestecat cu sare, însă oamenii nu îl folosesc doar pentru drumurile publice, ci şi pentru gospodăriile proprii.

Toţi sacii distribuiţi în comuna Poienarii de Muscel vor ajuta la un trafic în siguranţă pe drumurile publice sau la evitarea unor eventuale restricţii de circulaţie, accidente rutiere şi alte probleme.

About The Author

Related posts