Primarul de la Albeștii de Muscel a câștigat definitiv procesul!

Primarul de la Albeștii de Muscel a câștigat definitiv procesul!

Primarul de la Albeștii de Muscel, Cătălin Manta a câștigat definitiv procesul! Ediul poate rămâne la cârma instituției publice până la alegerile din vara anului viitor, după ce instanța a emis o hotărâre definitivă.

S-a închis cercul în problema asigurării conducerii administrative în comuna Albeştii de Muscel! După ce luna trecută Curtea Europeană a Drepturilor Omului a închis acţiunea declanşată de către primarul Cătălin Manta, ca urmare a faptului că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie revenise asupra deciziei de a-i respinge acestuia recursul declarat împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate, joi, 31 octombrie şi Tribunalul Argeş a consolidat poziţia acestuia la  la cârma primărie.

Instanţa a admis acţiunea lui Manta de anulare a ordinului prefectural nr. 127 din mai 2018 prin care acesta fusese demis din funcţia de primar, hotărârea fiind definitivă. Actul emis de prefectul Emilian Dragnea fiind desfiinţat, a rămas fără obiect cererea lui Manta de suspendare a efectelor acestuia, suspendare pe care o obţinuse, tot prin instanţă, în iunie 2018.

,,Admite acțiunea formulată de reclamantul Cătălin Manta, reprezentat prin avocat Alin Anton în contradictoriu cu pârâtul Prefectul Județului Argeș – Emilian Dragnea. Anulează ordinul numărul 127/02.05.2018. Constată ca rămasă fără obiect cererea de suspendare. Definitivă. Pronunțată în condițiile articolului 396, alin.2, NPC, azi, 31.10.2019 la Tribunalul Argeș, secția civilă, complet specializat Contencios Administrativ și Fiscal”, se arată în hotărârea instanței.

În asemenea situaţie, actualul primar de la Albeştii de Muscel îşi mai poate pierde mandatul doar în urma alegerilor locale de la anul.

About The Author

Related posts