Primii metri de conductă de apă au fost înlocuiți pe strada Lascăr Catargiu

Primii metri de conductă de apă au fost înlocuiți pe strada Lascăr Catargiu

Primii metri de conductă de apă au fost înlocuiți pe strada Lascăr Catargiu. S-a luat această decizie pentru că zeci de familii ar fi rămas fără apă potabilă în locuințe dacă s-ar mai fi continuat așa cu cele vechi, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

În Câmpulung avem conducte de apă vechi de mai bine de 100 de ani. Autoritățile locale nici nu acceptă înlocuirea lor, preferând în cazul unei avarii să se peticească de fiecare dată. Numai că de mai bine de 2 ani, pe strada Lascăr Catargiu acest lucru s-a întâmplat la un interval foarte scurt, iar în urma ploilor torențiale mai multe case de pe această stradă au fost veșnic afectate.

Cum canalizarea nu a mai făcut față, toată apa le-a intrat în locuințe distrugându-le tot ce apa menajeră a întâlnit în cale, etc.

Țevile din cămine sunt foarte vechi și cedează.

Primăria Câmpulung nu vrea să investească în conducte, iar cei de la Edilul sunt nevoiți să facă câte o peticeală, care deobicei nu ține foarte mult. De ce ar investi autoritățile locale în ceva ce este pe sub pământ și nu se vede, mai ales într-un an electoral?

Mai bine de 3 săptămâni angajații de la Edilul C.G.A s-au luptat cu avaria de pe strada Lascar Catargiu, fiind nevoiți să lucreze chiar și în toiul nopții, pentru că lucrarea la conducte a fost destul de complicată, în sensul că se repara într-o parte și ceda în alta.

De data aceasta mai multe conducte între două guri de canalizare au fost înlocuite definitiv dar și cele de apă. A fost o lucrare greoaie pe o suprafață de 30 m2.

Asfaltul și trotuarele din zonă au fost afectate de lucrări, deoarece s-au realizat săpături mecanizate și subtraversări. Autoritățile locale au decis ca lucrările să fie executate acum, pentru a asigura condiții mai bune de livrare a apei potabile, dar și pentru a evita noi intervenții.

După ce lucrarea a fost gata cei de la ADP au intervenit în zonă și au turnat un strat gros de covor asfaltic.

About The Author

Related posts