10.7 C
Campulung Muscel
luni, 3 octombrie, 2022

Primul atac al unui urs. Fiara a băgat spaima în săteni

Alte Știri

Este alertă în comuna dâmbovițeană Malu cu Flori, acolo un urs a coborât din munți în căutare de hrană. Ursul a sfâșiat un berbec de 120 de kilograme și două oi, potrivit adevărul.ro.

Atacul a fost dat în urmă cu două zile, în satul Micloșanii Mari, într-o gospodărie a unor bătrâni. Ursul a sfâșiat un berc și două oi, fără ca proprietarul să îl poată alunga. Prezența urșilor în Dâmbovița a alertat și autoritățile care încearcă să evite o tragedie.

„Având în vedere faptul că o gospodărie din satul Micloșanii Mari a fost atacată de un urs de dimensiuni mari, omorându-i un berbec și două oi carabași, vă rugăm să luați măsuri pentru a preîntâmpina evenimente neplăcute”, a transmis primarul comunei, Ion Constantin.

Sătenii spun că ursul este destul de mare, așa că autoritățile locale deja au alertat instituțiile județene.

Berbecul pe care l-a omorât avea în jur de 120 de kilograme.

În cursul zilei de joi, 15 septembrie, în comuna Malu cu Flori au ajuns reprezentanți ai Direcției Agricole Dâmbovița, ai Gărzii de Mediu și cei ai Gărzii Forestiere pentru a analiza situația și a se dispune măsurile care se impun.

În astfel de situații, cetățenii sunt sfătuiți să nu încerce să intervină, ci să sune la 112.

De asemenea, autoritățile recomandă ca animalele din gospodării să fie asigurate înainte de lăsarea întunericului, iar resturile menajere să nu fie depozitate necorespunzător.

Ultimele Știri

Dacă ai aceste nume în buletin Mioara, Ursu sau Lupu ești Privilegiat

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa celebrează Ziua Mondială a Animalelor și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor care...

Alte știri din aceeași categorie