Breaking News
Principele Nicolae și-a creștinat fetița la Curtea de Argeș. VIDEO
Principele Nicolae și-a creștinat fetița la Curtea de Argeș. VIDEO

Principele Nicolae și-a creștinat fetița la Curtea de Argeș. VIDEO

Strănepoata Majestății Sale Regele Mihai I al României a fost botezată, astăzi, în Necropola Regală de la Curtea de Argeș. Întâiul născut al tinerei familii Nicolae-Alina Maria este o fetiță pe nume Maria-Alexandra. Micuța a venit pe lume pe 7 noiembrie, la ora 20:05 la Spitalul Polizu din Capitală.

În această zi specială, părinții și nașii au optat pentru straie populare, atât de îndrăgite odinioară și de Regina Maria a României. Părinții au ales ca în timpul slujbei să stea fără mască de protecție.

Slujba de creștinare a fost condusă de ÎPS Calinic și un sobor de preoți și a durat aproape o oră.

,,Am participat împreună la această taină a bisericii, botezare pruncei Maria Alexandra care este o speranță de viitor ce poate deveni extrem de benefic pentru noi, cei care ne înscriem în slujitorii lui Dumnezeu cu o aleasă dăruire și cu convingerea că El este cel căruia trebuie să îi slujim. El este cel care binecuvântează pe oamenii ce vin în lume astfel încât lucrurile să devină cât mai bune și mai pe placul lui Dumnezeu.

Această taină a botezului după cum am putut să vedem cu toții a fost completată și a venit ca o binecuvântare întreită peste această pruncă administrându-i-se și taina mirungerii dar și taina sfintei împărtășanii astfel încât lucrarea Sfântului Duh să fie completă iar drumul pe care pornește nou-născuta să fie unul binecuvântat de Dumnezeu sub lucrarea Duhului Sfânt. Gândurile noastre se îndreaptă spre părinții ei care au obligația de a o păzi astfel încât nimic din ce este rău să nu se apropie de ea și toate lucrurile bune să îi fie călăuză și să îi întărească viața. De asemenea, de la nași se cere foarte multă responsabilitate, nu este doar o formalitate, împreună cu părinții trupești astfel încât bucuria să fie deplină atunci când se vor culege roadele.

Casa Regală este una care a scris în istoria poporului român foarte multe activități, dorințe și fapte care au devenit valoroase pentru noi și cărora le datorăm atât de multe. Părintele Calinic este ca un păstor atașat de această familie este un părinte spiritual care a trecut peste orice fel de atenționare din partea unor oameni și a pus în lucrare această dorință de a fi îndrumătorul celor care l-au ales și astfel s-a creat o legătură atât de frumoasă la Curtea de Argeș”, a spus în discursul său după slujbă, arhimandritul Caliopie Ichim.

Din partea IPS Calinic micuța Maria – Alexandra a primit cadou de botez o icoană pictată pe sticlă cu maica Domnului.

About The Author

Related posts