Prinşi cu material lemnos fără forme legale!

Prinşi cu material lemnos fără forme legale!

Prinşi cu material lemnos fără forme legale!

Pe parcursul ultimelor 48 de ore, polițiștii argeşeni au acționat pe raza de competență pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au au depistat 16 bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 și 51 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu atelaje şi mijloace auto, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 58.000 de lei.

Totodată a fost confiscată cantitatea de aproximativ 23 de metri cubi material lemnos de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Remintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş au acţionat pe raza de compentenţă, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J.Argeş, ocazie cu care au depistat 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, care transportau material lemnos pe drumurile publice cu un tractor şi trei autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 15.000 de lei. Cu aceeaşi ocazie a fost confiscate cantitatea de aproape 7 metri cubi de material lemnos, care a fost predat Ocolului Silvic Curtea de Argeş.

Astfel de activităţi vor continua.

About The Author

Related posts