Programul ”Start-up Nation – Romania”  prezentat la Pitești, de ministru!
Programul ”Start-up Nation – Romania”  prezentat la Pitești, de ministru!

Programul ”Start-up Nation – Romania” prezentat la Pitești, de ministru!

Marți, 5 aprilie, la Sala Mare a Consiliului Județean Argeș, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu a prezentat Programul ”Start-up Nation – Romania” – program în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii.

 Alături de ministrul Alexandru Petrescu s-au aflat Ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, președintele CJ Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Simona Brătulescu, prefectul Emilian Dragnea, parlamentari, conducerile Asociației Oamenilor de Afacerilor, Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură și Federației Patronale a IMM-urilor Argeș. Sala mare a Consiliului Județean Argeș a fost arhiplină, la prezentare fiind prezenți oameni de afaceri și tineri studenți de la facultățile cu profil economic ale celor două universități din Pitești.

Finanțarea pentru Programul „Start-Up Nation- România” este de 400 de milioane de euro, bani care vor proveni atât din bugetul de stat, cât și din bugetul Uniunii Europene.

 Programul „Start-Up Nation- România”, care se va desfășura pe o perioadă de trei ani, își propune finanțarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Prin acest program ar putea fi create peste 20.000 de locuri de muncă în fiecare an, în condițiile în care, pentru un grant de 100.000 de lei, IMM-urile au obligația de a angaja minim o persoană, iar pentru 200.000 de lei, minim două persoane.

La Pitești, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a precizat că acest program are un impact real și asupra omului de pe stradă, nu doar asupra unor medii asociative pentru care există alte programe. Start-Up Nation trebuie să-i ajute pe toți, dar cel mai important este că insuflă o nouă abordare pentru ecosistemul de afaceri și comercial al României”, a mai adăugat dl ministrul Alexandru Petrescu.

În plus, acest program este și simplu de accesat existând doar următorii pași:

# Înscriere on-line a planului de afaceri cu îndrumator automat

# Evaluare electronică și punctaj acordat automat

 # Documentație încărcată în aplicație fără depunere fizică de dosare

# Ordonare în funcție de punctaj, minim 50 puncte

# Decontare – Principiul cererii de plată

La rândul său, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, i-a îndemnat pe tinerii prezenți să  îndrăznească să intre în lumea antreprenoriatului, cu atât mai mult cu cât acum există proiecte, cum este și „Start-Up Nation — România”, pentru accesarea cărora nu este necesar ca antreprenorul să aibă fonduri proprii deschiderii unei afaceri. Fiind o prezentare interactivă, la final dl ministru Alexandru Petrescu a răspuns la zeci de întrebări legate de acest proiect și nu numai.

About The Author

Related posts