Protoieria din Mioveni are un sediu nou!

Protoieria din Mioveni are un sediu nou!

Protoieria din Mioveni are un sediu nou! Acesta a fost sfințit de un sobor de preoți condus de ÎPS Calinic. Clădirea care a fost reabilitată cu ajutorul Primăriei Mioveni. Pe vremuri în această clădire a funcționat școala primară pentru cartierul Racovița.

La acest eveniment au participat preoții din protopopiat împreună cu reprezentanți ai administrației locale și centrale.

În cuvântul rostit cu această ocazie Chiriarhul Eparhiei a vorbit despre ajutorul pe care primăria Mioveni la acordat în timp pentru construcția bisericilor din oraș între care un loc important îl ocupă Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel. De asemenea a fost evidențiat ajutorul acordat de primărie pentru reabilitarea noului sediu de protoierie.

Cu aprobarea Consiliului Local din Mioveni, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a primit dreptul de folosință gratuită a clădirii care în trecut a funcționat ca școala primară pentru cartierul Racovița. Acest sediu a fost reabilitat integral din bugetul local, fiind amenajate toate birourile necesare pentru desfășurarea activității, precum și o sală de conferințe. Astfel peste 150 de preoți vor avea posibilitatea să participe la conferințele preoțești care se vor organiza la sediul protopopiatului.

Foto: Cristian Gheorghe

About The Author

Related posts