2.2 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Racla cu Sfintele Moaște ale Filoteea plimbată prin Câmpulung! VIDEO

Alte Știri

Racla cu Sfintele Moaște ale Filoteea plimbată prin Câmpulung!
La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, foarte mulți credincioși din Argeș și Muscel s-au bucurat de prezența moaștelor Sfintei Mucenițe Filoteea care au fost deplasate prin toate orașele și comunele județului care dețin spitale.

La Câmpulung mașina cu racla și alaiul care a însoțit-o a ajuns la ora 17.00.

Au redus viteza prin zona locașelor de cult cum ar fi mânăstirea Negru Vodă, biserica Sfântul Nicolae după care alaiul a fost traversat centrul orașului s-a trecut prin fața spitalului de Pneumoftiziologie, mașina a ajuns apoi în cartierul Grui iar de aici s-a plecat către spitalul muncipal. Câmpulungenii din zonele respective au ieșit la ferestre și balcoane iar alții au privit racla din curțile lor.

Mai precis, racla cu Sfintele Moaște ale Filoteea a fost întâmpinată cu multă credință de evlavioșii credincioși argeșeni și musceleni.
În vreme de secetă, foamete sau în cazul unor boli molipsitoare, Sfântulița de la Argeș a fost grabnic ajutătoare prin mijlocirea ei la Bunul Dumnezeu. Documentele păstrate în arhivă relatează că moaștele Sf. Mc. Filoteea au fost purtate de multe ori în procesiune în multe localități ale județului Argeș, precum și în multe alte orașe și comune din sudul țării.

Tot vechile documente consemnează mulțumirile credincioșilor din comunitățile respective care au primit ajutorul, aceștia fiind vindecați de boli foarte grave și izbăviți de foamete și secetele care pârjoleau pământul țării noastre.

Procesiunea făcută acum în cele șase protopopiate ale Eparhiei este unică deorece argeșenii nu au mai trăit niciodată o asemenea bucurie ca Sf. Mc. Filoteea să ajungă într-o singură zi în aproape toate localitățile județului Argeș
Moaștele Sfintei Mucenițe Filoteea ocrotesc Eparhia Argeșului și Muscelului de 604 ani, fiind primite de la Vidin de domnitorul Mircea cel Bătrân care le-a așezat în Biserica Domnească din Curtea de Argeș. Ulterior au fost depuse în Paraclisul Arhiepiscopal construit de regele Carol I unde au stat până în anul 2018 când au fost mutate în noua Catedrală Arhiepiscopală cu prilejul sfințirii acesteia.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie