Rectorului UMF “Carol Davila”, Viorel Jinga i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa
Rectorului UMF “Carol Davila”, Viorel Jinga i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa

Rectorului UMF “Carol Davila”, Viorel Jinga i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa

Rectorului UMF “Carol Davila”, Viorel Jinga i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa, în Aula Magna a Centrului Universitar Pitești. La propunerea corpului profesoral al departamentului de Asistență Medicală și Kinetoterapie din cadrul Facultății de Științe, Educație Fizică și Informatică al UPIT, Senatul Universității a acordat titlul de Doctor Honoris Causa, profesorului universitar doctor Jinga Viorel, rector al UMF “Carol Davila” București.

Evenimentul de astăzi dorește să răsplătească, în modul cel mai natural, contribuţia semnificativă şi specială a profesorului Viorel Jinga la dezvoltarea și perfecţionarea actului medical, dar în egală măsură, evenimentul de astăzi reprezintă unul de mare emoţie, nespusă bucurie şi onoare pentru noi. Este destul de greu aproape imposibil să creionezi în câteva fraze o activitate academică şi publică de excepţională prolificitate, de aproape jumătate de secol, așa că mă voi rezuma doar la citatul preferat al domnului profesor universitar doctor Viorel Jinga.

“Dacă vrei să faci un lucru bine, pune și suflet când îl faci”. Acest citat m-a dus cu gândul la cartea lui Radu-Ioan Munteanu “La intersecţia dintre uitare şi speranță” în care scria: „Cei care trăiesc bucuria de a fi generoşi înţeleg sensul adânc al toleranţei şi al bunătăţii. Mai mult, cred că toţi cei care au reuşit în viaţă au făcut mult bine celor din jur. Au lucrat pentru ei şi i-au ajutat să-şi împlinească visele. Oamenii de succes au un simţ formidabil ce-i împinge mereu să aprindă flăcări în suflete, care să ardă apoi ca o binecuvântare, iar binele altora îl protejează pe cel generos. Omul de succes are în centrul universului inima unui om şi ceilalţi oameni. El ştie că nu poţi fi mereu împlinit sau fericit, fiindcă aceste stări sunt dinamice şi se cer mereu revitalizate, renovate şi umplute mereu cu alte vise şi cu alte daruri…”. De mic copil, atunci când era întrebat ce vrea să se facă când va fi mare, domnul profesor avea un singur răspuns: MEDIC. “Treptat, pe lângă visul și aspirația părinților mei de a deveni medic a fost și dorința mea de a ajuta oameni aflați în dificultate, de a mă implica trup și suflet alături de ei pentru a schimba lucrurile în bine.

”Domnule profesor universitar doctor Viorel Jinga sunt onorată că, în calitatea mea de senator al județului Argeș, să vă pot mulţumi, în numele tuturor #argeșenilor pentru devotamentul şi implicarea dumneavoastră în dezvoltarea actului medical românesc. De-a lungul carierei ne-ați demonstrat că profesia vă este mod de viaţă, iar viaţa vă este profesie. Sunteți un reper pentru medicina românească şi europeană şi reprezentați o mândrie a județului Argeș. Vivat, Crescat, Floreat!”, a scris Cristina Stocheci pe pagina sa de socializare.

About The Author

Related posts