Recunoscuţi la nivel naţional! Locul III, la concursul „Fără ură, cu toleranţă”

Recunoscuţi la nivel naţional! Locul III, la concursul „Fără ură, cu toleranţă”

Concursul „Fără ură, cu toleranţă” este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii în cadrul programelor educaţionale Drepturile Copilului şi Ora de Net (www.oradenet.ro), susţinute de Ministerul Educației Naţionale.

Aflat la a şaptea ediţie, concursul derulat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2017 a abordat anual teme diferite. Tematica anului 2017 – „Fără ură, cu toleranţă” – s-a încadrat în mişcarea globală de combatere a discursului instigator la ură „No hate speech movement”. Această direcţie vine ca urmare a îngrijorării cu privire la intensificarea discursului instigator la ură (DIU) față de grupuri vulnerabile din societate, mai ales în mediul online.

La competiţe s-au înscris şi elevi ai şcolii gimnaziale « Oprea Iorgulescu » din Câmpulung, iar micuţii s-au prezentat cu un clip video în care au ilustrat opinia lor cu privire la tema concursului, « Fără ură, cu toleranţă ».

Clipul cu o durată de maxim 3 minute a surprins cele mai importante concluzii ale discuţiilor şi mesajele prin care ei îşi propun să contribuie la diminuarea fenomenului de bullying atât în mediul şcolar, cât şi în mediul online.

Clipul video realizat a fost axat pe mesaje care promovează prietenia, toleranţa, non-discriminarea şi diversitatea, mesaje specifice şi a fost adresat celor implicaţi direct în situaţiile de bullying, autorităţilor responsabile pentru siguranţă, reprezentanţilor şcolii, părinţilor sau publicului larg.

În urma concursului, elevii clasei I A, îndrumaţi de profesorul de învăţământ primar, Simona Voiculescu s-au clasat pe locul al III-lea în cadrul categoriei I, a concursului naţional. Trebuie specificat că la acest concurs s-au înscris peste 250 de şcoli din ţară.

About The Author

Related posts