8.1 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Baton cu stafide și nuci

Alte Știri

REȚETE DIN CAIETELE BUNICII: Baton cu stafide și nuci.

Ai nevoie de: 1 kg rahat, 500 g biscuiți populari, 200 ml lapte, 250 g miez nucă, 200 g stafide, 50 ml rom, 100 g margarină.

Cum procedezi:
Înmoi stafidele în rom și apă călduță cât cuprinde. Tai rahatul în bucățele și nucile mărunt. Încălzește laptele și adaugi jumătate din rahat. Amesteci până rahatul se topește. Ambalezi biscuiții, într-o pungă și îi zdrobești cu un sucitor.

Păstrezi 2 sau 3 linguri, iar restul îi adaugi în siropul de lapte, împreună cu stafidele scurse și nucile.
Omogenizezi și lași amestecul să se răcorească apoi încorporezi margarina.
Pe un celofan presari biscuiții rămași.
Pui deasupra pasta și rulezi cu grijă.
Introduci batonul la rece pentru cel puțin 3 ore.
Îl tai felii groase de 1’2 cm.

Poftă bună!.

Ultimele Știri

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta!

Se schimbă banii. Se trece la moneda euro! Toată lumea trebuie să știe asta! România, la coada Uniunii Europene...

Alte știri din aceeași categorie