27.4 C
Campulung Muscel
luni, 15 august, 2022

Reţinuţi pentru infracţiuni informatice!

Alte Știri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni informatice.

Ulterior, două persoane au fost reținute, în baza unor mandate europene de arestare, urmând să fie prezentate instanței, pentru parcurgerea procedurii de predare.

Ieri, 24 noiembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești și polițiști din cadrul Poliției Orașului Turnhout – Belgia, cu sprijinul jandarmilor din Argeș, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Pitești și comuna Budeasa, la locuințele a doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2019 și până în prezent, cei doi bărbați, de 44, respectiv 41 de ani, ar fi procurat componente electronice din China, cu ajutorul cărora ar fi confecționat dispozitive de skimming, pe care le-ar fi montat la terminalele de plată, amplasate în stații de alimentare cu carburant din state vest-europene.

Cu datele stocate în acest mod, ar fi realizat clone ale cardurilor, pentru efectuarea de alimentări frauduloase.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate componente electronice, telefoane mobile, cartele telefonice, suporturi de memorie, carduri, o componentă ATM și un dispozitiv artizanal de skimming.

Cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri, ulterior fiind prezentați în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, care a dispus reținerea, urmând ca aceștia să fie prezentați în fața instanței competente, pentru parcurgerea procedurii de predare.

Ultimele Știri

Un câine a fost scos de jandarmi dintr-o râpă adâncă

Un câine a fost scos de jandarmi dintr-o râpă adâncă. Cel mai bun prieten al omului, salvat de jandarmii...

Alte știri din aceeași categorie