12.7 C
Campulung Muscel
sâmbătă, 28 mai, 2022

RUCĂR: Scandalul facturilor la energie a început din 2008. ANRE versus Găbița

Alte Știri

În comuna Rucăr, există un cartier de locuinţe construite înainte de 1989, case, care au găzduit la acea oră muncitorii care au lucrat la construcţia Hidrocentralei din comuna argeşeană.

După finalizarea acelor lucrări, ansamblul de locuinţe a intrat în proprietatea administraţiei locale Rucăr, iar persoanele cu venituri mici, cele care nu aveau unde locui, au beneficiat de aceste locuinţe, devenite sociale de acum.

Cum nu totul e pe roze, mai ales acum, de când toată populaţia globului se confruntă cu virusul mortal, şi la locuinţele de la Râuşor, au apărut probleme, însă nu unele necunoscute în comună, ci probleme cu energia electrică.

Din spusele unor rucăreni, acolo ar fi o problema că, sunt neachitate facturile, înregistrându-se datorii foarte mari, iar sociatatea furnizoare sistează curentul electric.

Trebuie menţionat faptul că, această problemă nu a apărut acum, ci ea se repetă de mai bine de 10 ani, oamenii din zona numită şi Colonie, au făcut de mai multe ori scandal că, nu au curent, însă nu au spus niciodată ca nu îşi achită energia electrică şi societatea furnizoare de energie, sistează curentul electric.

Spre exemplu, în iulie 2018, consilierii locali din Rucăr s-au întrunit în şedinţă pentru a găsi soluţii în ce-i priveşte pe cei care locuiau în Colonie.

Reamintim faptul că la acea oră, vreo 10 familii au rămas în beznă pentru că aveau de plată 50.000 de lei, la proprietarul unei societăți comerciale care îi ajuta să aibă curent electric în locuințe.

S-a ajuns în această situație deoarece aceștia nu aveau acte de proprietate pe apartamentele respective, iar locuitorii, erau nevoiţi să consume energie electrică de la o societate, care, din bună-vionţă, i-a ajutat să aibă un trai decent, însă neplata facturilor, a afectat şi societatea.

Reprezentantul societăţii neaga acuzaţiile ce i se aduceau şi susţinea că, toţi cei care locuiesc în clădirile respective aveau datorii foarte mari faţă de societatea furnizoare de energie electrică.

La acea oră, primarul Ionel Dulamă susținea faptul că, s-a ajuns în această situație pentru că nu este făcută o delimitare clară a celor care dețin titlu de proprietate și a celor care stăteau ilegal în acele locuințe.

În anul 2008, s-a dorit predarea transformatorului electric către responsabilii de rețeaua electrică, dar aceştia l-au refuzat. Așa s-a ajuns printr-o hotărâre de Consiliu Local să ajungă în concesiunea unei firme care furnizează curentul electric la terți adică la consumatorii electrici din Colonie. Primarul Dulamă mai susținea în 2008, că fiecare consumator ar trebui să aibă contor electric. Se pare că, nici la această oră cele circa 40 de familii care locuiesc acolo, nu au contori proprii, aşa că situaţia tensionată continuă şi în 2022.

La finele lui 2021, situaţia s-a repetat, astfel că, familiile din Colonie au rămas din nou fără current. Oamenii au făcut, ca de obicei, valuri, iar salvatoarea lor s-a arătat Găbiţa Cojocaru, ajunsă consilier local, însă, pe surse am aflat că, doamna consilier, nu i-a “consiliat” moca, ci contra unei sume de 200 de lei de fiecare familie.

,,Ştiu sigur de la unul din Colonie ca au dat 200 de lei de familie. Sunt multe familii acolo, care cred că, dacă o pun pe Găbiţa să îi atace pe consilieri, sau pe cei care deţin societatea care furnizează energie către terţi, va avea de câştigat pe plan politic. Nu e chiar aşa. Ea a venit cu unii de pe la o televiziune care au vorbit cu oamenii din Colonie şi vai, uite cum le-a dat de frică drumul la curent. Nu vă spun care dintre ei mi-a spus, că îi fac probleme omului, însă aşa s-a întâmplat, că mi-a povestit mie. Dacă el a minţit, mint şi eu, dar mă îndoiesc…”, spune un rucărean vecin cu cei din Colonie.

Ultimele Știri

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici

GODENI: Primarul Ion Pădureanu, apel disperat pentru localnici: "Dragi cetățeni din Costești și Capu Piscului de o săptămână pompăm apă,...
Dr.Max - farmacie online

Alte știri din aceeași categorie