Rucărenii sunt disperați că o să îi mănânce urșii ca pe animale!
Rucărenii sunt disperați că o să îi mănânce urșii ca pe animale!

Rucărenii sunt disperați că o să îi mănânce urșii ca pe animale!

Rucărenii sunt disperați că o să îi mănânce urșii ca pe animale!  De mai bine de trei săptămâni cel mai agresiv urs din cei mulți care sunt în zonă își face apariția pe Valea lui Andreiaș la punctul Uzină.

Localnicii sunt disperați că intră peste ei în case și au ajuns să nu mai doarmă noaptea pentru a sta la pândă. Când apare usrul în zonă fac o gălăgie fix ca la urs iar patrupedul se sperie și fuge în pădure.

În calitate de gestionari ai faunei cinegetice din zonă, pe acest urs care își face apariția pe Valea lui Andreiaș cei de la Ocolul Silvic Carpathia vor să îl împuște, bineînțeles în baza unei derogări obținute de la Ministerul Mediului. Numai că nu s-a putut prea rapid pentru că și localnicii stau la pândă de frica ursului și reușesc de fiecare data să îl pună pe fugă.

,,Ne este frică să mai intrăm noaptea în casă, din cauza ursului. Ne-a făcut prăpăd prin gospodării de-a lungul timpului. Ne-a lăsat fără vaci, porci, oi, capre, ce aveam și noi în bătătură. Până nu o să mănânce un om, șefii aștia de la Capitală nu vor lua nicio măsură împotriva animalelor sălbatice. Avem patru fonduri de vânătoare în jurul localității Rucăr. Vă dați seama câți urși sunt și alte sălbăticiuni”, a declarat un localnic.

About The Author

Related posts