S-a DECIS! Amendă de 2.500 de lei dacă arunci gunoiul pe jos…

S-a DECIS! Amendă de 2.500 de lei dacă arunci gunoiul pe jos…

Autorităţile locale s-au săturat de mizeria din Lereşti, așa că au crescut până la 2.500 de lei, amenzile pentru cei cărora le este lene să caute un coş de gunoi. 

Autorităţile vor să stopeze fenomenul şi cred că au găsit cea mai bună soluţie: să mărească amenzile. Dacă sancţiunea maximă nu depăşea 20 de lei, acum sancţiunile pornesc de la 50 de lei şi ajung până la 2.500 de lei.

Cele mai mici amenzi vor fi date celor care nu sortează deşeurile sau nu îşi curăţă tomberoanele vreme de o săptămână. Cei care nu distrug deşeurile periculoase în mod corespunzător riscă amenzi de până în 2.500 de lei. Sancţiunile cele mai drastice sunt pentru cei care murdăresc spaţiul public.

Este strict interzisă aruncarea gunoiului menajer, material lemnos, materiale rezultate din demolări, materiale de construcții, materiale rezultate din toaletarea pomilor (crăci), frunze, rumeguș, etc. în zona albiei Râul Târgului.

Precizăm faptul că în europubele se depozitează doar gunoi menajer.
Pentru a veni în sprijinul lereştenilor privind depozitarea gunoiului aceştia sunt rugaţi să apeleze la sprijinul instituţiei publice.

About The Author

Related posts