web analytics
Breaking News

S-a stins din viață, Ion Jinga din Mățău!

S-a stins din viață, Ion Jinga din Mățău!

S-a stins din viață, Ion Jinga din Mățău! În 1976, „Monografia Comunei Mioarele”, apărută sub semnătura profesorului Ion I.Şucu, a învăţătorului Ion N.Popescu şi a profesorului Petre I.Tomescu, cu ajutorul profesorilor Petre Coman şi Cezar Neacşu, enumeră aproximativ 400 de nume de intelectuali originari din Măţău, printrei ei și Ion Jinga.

Profesorul Neacşu susţine că numărul lor a fost, cu siguranţă, mult mai mare decât cel prezentat în lucrarea de căpătâi a localităţii. Nume grele, ale unor oameni cu funcţii şi cu realizări intelectuale, au fost îngropate de nedreptăţile fostului regim, pentru politica părinţilor, simpatizanţi sau chiar implicaţi în acţiuni legionare.

„Mulţi dintre fiii comunei au înfrânt dificultăţile materiale, absolvind şcoli şi institute superioare. Ei pot fi întâlniţi în toată ţara şi pretutindeni şi-au sfinţit noul loc prin muncă, corectitudine şi cinste”, menţionează „Monografia Comunei Mioarele”, ai cărei autori cuprind în paginile sale aproximativ 400 de nume de învăţaţi cu obârşia în localitatea musceleană, care fie au rămas oameni ai locurilor natale, fie s-au realizat departe de casă, în ţară sau în străinătate.

Învățătorul Ion Jinga s-a născut la 14 ianuarie 1938 și a plecat de aici la data de 1 noiembrie 2018. Înmormântarea va avea loc duminică, 4 noiembrie la Biserica Sfântul Nicolae la ora 13.00.

,,Recunoștința și dragostea noastră te vor veghea mereu acolo Sus!
Dumnezeu să îi odihnească sufletul!”, a scris familia pe pagina de socializare.

 

About The Author

Related posts