Sâmbătă se deschide târgul săptămânal de la Lerești

Sâmbătă se deschide târgul săptămânal de la Lerești

După aproape două luni de când este închis, sâmbătă, 30 mai se deschide târgul săptămânal de la Lerești.

Pe vremea când era viceprimar, Marian Toader a început să dezvolte târgul săptămânal de la Lereşti. S-au făcut aici o serie de investiţii şi încet, încet a ajuns cel mai mare târg de chilipiruri din Argeş, poate chiar din România, după târgul de la Craiova.

Acum, târgul este ca o mană cerească pentru muscelenii şi argeşenii cu posibilităţi materiale reduse şi nu numai. În fiecare sâmbătă, târgul era luat cu asalt de mii de oameni. Aici pot găsi, haine second hand, outlet sau nou-nouţe. Electrocasnice şi electronice la mâna a doua, cauciucuri pentru maşini, bijuterii noi dar şi vintage.

Nu lipsesc nici producătorii cu brânzeturi, pastramă, cârnaţi, miere, etc. Tuciurile de aluminiu sunt şi ele expuse în prim plan, deoarece au toate mărimile şi sunt pentru toate buzunarele.

Comercianţii cu fructe sunt şi ei în peisaj, cu mere, pere, gutui, prune, multe fructe de sezon şi must.

Cei care nu vor să caute haine, perdele, etc. sau diverse obiecte pentru casă şi grădină pot sta pe margine, pentru că micii, frigăruile şi pastramele sfârâie pe grătare non-stop. Aici se găsesc cei mai buni mici, un produs natural al rucărenilor de la Sampres.

Nu lipsesc nici gogoşile de pe vremea bunicii, făcute în ulei încins iar apoi tăvălite prin mult zahăr pudră, la preţul de 1 leu.

Comercianţii vin cu produse din toate colţurile ţării, târgul de la Curtea de Argeş devenind o amintire sau cel de la Domneşti.

About The Author

Related posts