Sancționați contravențional pentru transport ilegal de persoane

Sancționați contravențional pentru transport ilegal de persoane

Sancționați contravențional pentru transport ilegal de persoane

Începând cu ziua de 2 august a.c., poliţiştii structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti desfășoară acțiune de prevenire a riscului rutier generat de transportul de persoane contra cost, fără îndeplinirea obligațiilor legale.

Totodată, vor fi avute în vedere și alte abateri la regimul circulației pe drumurile publice, acțiunea fiind planificată să se desfășoare inclusiv în cursul săptămânii viitoare.

În privința transportului de persoane în regim taxi, fără îndeplinirea obligațiilor legale, exemplificăm cu următoarele:

În ziua de 2 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 48 de ani din Stolnici, care conducea un autoturism, în timp ce efectua transport de persoane fără a deţine autorizaţie taxi.

În ziua de 2 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 62 de ani din Topoloveni, care conducea un autoturism pe Calea București din municipiul Pitești, în timp ce efectua transport de persoane pe ruta Pitești-Mioveni, fără a deţine autorizaţie taxi.

În ziua de 2 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat un bărbat de 70 de ani din Piteşti, care conducea un autoturism pe DN 73C, în timp ce efectua transport de persoane fără a deţine autorizaţie taxi.

În ziua de 3 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 37 de ani din Băbana, care conducea un autoturism pe DJ 703E, pe raza localității de domiciliu, în timp ce efectua transport de persoane fără a deţine autorizaţie taxi.

Toti cei depistaţi au fost sancționaţi contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii 38/2003, şi au fost reţinute certificatul de înmatriculare şi placuţele cu numărul de înmatriculare pentru 6 luni.

About The Author

Related posts