Sancțiuni pentru neimplementarea măsurilor privind paza bunurilor

Sancțiuni pentru neimplementarea măsurilor privind paza bunurilor

Sancțiuni pentru neimplementarea măsurilor privind paza bunurilor

Poliţiştii compartimentelor specializate din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş şi din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni au acționat în zona de competență, pentru verificarea modului de organizare a pazei și pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului deţinătorilor de valori, conform prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 301/2012.

În urma verificărilor, la 2 dintre obiectivele verificate pe raza municipiului Curtea de Argeş, respectiv la două obiective de pe raza oraşului Topoloveni, au fost constatate  deficienţe privind întocmirea analizei de risc la securitatea fizică, implementarea măsurilor stabilite în analiza de risc.

La obiectivele unde au fost constatate deficienţe au fost stabilite termene de remedierea acestora, fiind aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei, conform H.G. 301/2012.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană permanentă sau cu monitorizare la societăți de intervenție, au fost verificate modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu şi de către cei care au intervenit după acţionarea butonului de panică, unul dintre agenții de pază fiind sancționat contravențional ca urmare a nerespectării consemnul general și particular.

La toate unităţile s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

 

About The Author

Related posts