Sandra Maria Dascălu, mândria lereștenilor! 10 pe linie, apoi prima pe liceu…
Sandra Maria Dascălu, mândria lereștenilor! 10 pe linie, apoi prima pe liceu…

Sandra Maria Dascălu, mândria lereștenilor! 10 pe linie, apoi prima pe liceu…

Localitatea Lereşti s-a mândrit mulți ani cu o elevă de 10 pe linie. Pentru lereșteni, a urmat o bucurie și mai mare, asta pentru că o consăteancă este acum prima pe Câmpulung, în funcție de nota obținută la Bacalaureat.

Vorbim aici de Sandra Maria Dascălu cea care fără niciun fel de meditaţie a reuşit să termine cei patru ani ai şcolii generale din Lereşti, cu media generală 10 şi mai mult decât atât a trecut peste Evaluarea Naţională tot cu media 10, lucru ce a ajutat-o să se înscrie la Colegiul Național Dinicu Golescu, prima, în clasa cu profil de matematică-informatică.

Miercuri, 4 iulie au fost anunțate rezultatele la Bacalaureat. Sandra Maria Dascălu a obținut media finală 9,91 fiind cea mai mare în calsamentul de sortare după medie în zona Muscel.

Mama elevei Sandra Dascălu este educatoare a grădiniţei din cadrul şcolii generale Lereşti, iar tatăl său lucrează la o firmă privată, iar în timpul liber este antrenor la echipa de forbal A.S Lereşti. De-a lungul timpului Bogdan Dascălu a cochetat şi cu presa musceleană, fiind redactor sportiv.

Are peste 50 de diplome, cred ca 56 mai exact. Sunt rezultatul muncii ei de atâţia ani încoace. Aveam un dosar cu diplome, apoi şi-a mărit numărul şi de la câteva, au ajuns să fie un ditamai teancul care acum este păstrat într-o cutie dedicată acestor diplome, recunoştinţa muncii Sandrei din cei 8 ani de studiu„, spune Cătălina Dascălu, mama Sandrei când fiica urma școala generală.

Nu a fost la meditaţii, a învăţat ea de-a lungul anilor. A dorit să fie evaluată doar la matematică, asta însemnând câteva ore de teste la un profesor. Asta fost tot„, mai spune mama Sandrei. Directorul şcolii din Lereşti, Robert Maria are numai cuvinte de laudă la adresa fostei eleve Sandra.

Un copil de excepţie, s-a remarcat de-a lungul anilor şi pot spune că ne face cinste nouă cadrelor didactice ale şcolii din Lereşti. Aş putea spune că este un elev care s-a pregătit permanent, nu a rămas niciodată în urmă cu nimic, ne-a demonstrat permanent că se poate şi aşa. Mama ei este educatoare la grădiniţa din cadrul şcolii Lereşti, dânsa s-a ocupat de fetiţă, iar meritele sunt pe bună dreptate pentru amândouă, dar în special pentru eleva Sandra Maria Dascălu, ea a învăţat permanent„, spune profesorul Robert Maria, directorul şcolii. În cadrul interviului realizat de redactorii Ziarului din Muscel, Sandra Maria Dascălu s-a arătat modestă în declaraţii, lăsând aprecierile pe seama altora.

M-am pregătit, îmi place să învăţ şi rezultatul este rodul muncii mele din cei 8 ani de şcoală. Când am aflat ce rezultat am obţinut m-am simţit împlinită, a fost un sentiment de bucurie, m-am simţit în al nouălea cer, este un sentiment ce nu poate fi descris în cuvinte. Dar este rezultatul a opt ani de muncă asiduă„, a declarat Sandra în umră cu mulți ani.

La Evaluarea Naţională din 2014, în judeţul Argeş doar opt elevi au reuşit să obţină media 10, iar dintre aceştia doar doi elevi au reuşit să obţină media generală de admitere la liceu 10, unul care a optat pentru un liceu din Câmpulung şi cel de-al doilea elev care a optat pentru un liceu din Braşov. Sandra Maria Dascălu, elevă a şcolii Generale nr. 1 din Lereşti este elevul care a demonstrat că nu contează şcoala unde înveţi, contează doar să vrei să te pregăteşti.

About The Author

Related posts