Şapte persoane au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu

Şapte persoane au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru infracţiuni de serviciu. Aceştia au propus trimiterea în judecată a şapte persoane pentru abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

La data de 9 august a.c. poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

Din cercetări poliţiştii au stabilit că, la data de 1 iulie 2010, D.G., în calitate director executiv al unei instituţii din Piteşti, ar fi încălcat dispoziţiile legale privind atribuirea contractelor de achiziţie publică şi ar fi divizat achiziţia de echipament în tranşe care nu depăşeau limita de 15.000 euro, cu scopul de a nu îndeplini procedura de licitaţie publică.

Ulterior, în perioada  iulie – septembrie 2010, P.I., în calitate de director executiv adjunct al aceleiaşi instituţii ar fi încheiat trei contracte de achiziţie de echipament cu trei societăţi comerciale distincte, în urma cărora instituţia a achiziţionat aceste produse la un preţ mai mare decât preţul de referinţă (preţul pieţii). Prejudiciul cauzat instituţiei a fost estimat la peste de 61.000 lei.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de trimitere în judecată a şapte persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

About The Author

Related posts