SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI, ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ

SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI, ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox. Peste 240 de poliţişti vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 6 – 9 aprilie a.c.,  248 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

În fiecare zi, 103 patrule de siguranţă publică, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În perioada menţionată, sunt preconizate 9 manifestări religioase, cultural – artistice și sportive de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane), pe raza municipiilor Pitești și Curtea de Argeș și în comuna Poiana Lacului, la care vor participa peste 18.000 de persoane.

Pe principalele drumuri naționale și autostrăzi vor fi prezenți, zilnic, 48 de polițiști rutieri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi 8 aparate radar, în întreg județul, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivul True Cam).

Polițiștii argeşeni vă recomandă: 

Adoptaţi o conduită preventivă în trafic pentru a călători în siguranţă în condițiile de trafic aglomerat la deplasările pentru cumpărături de sărbători sau către locurile de vacanță, în contextul temperaturilor scăzute.

Interesaţi-vă despre condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi. Totodată verificați starea sistemului de degivrare, păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

În spații aglomerate, evitați înghesuiala, acordați o atenție sporită bunurilor personale și supravegheați în permanență copiii în situația în care aceștia vă însoțesc.

Reamintim că în perioada premergătoare acestor sărbători, au fost desfășurate activități preventive de către efectivele de poliție rutieră, cu scopul depistării șoferilor care conduc cu viteză peste limita legală, a celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice, precum și pentru verificarea modului de desfășurare a activităților de transport de persoane.

Tot în scop preventiv, în ultima perioadă, polițiștii au intensificat acțiunile pentru depistarea persoanelor care desfășoară activități comerciale ilegale cu produse specifice perioadei.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș vă urează Sărbători Pascale liniștite alături de cei dragi.

 

About The Author

Related posts