web analytics
Breaking News

Sărbătorim împreună, în Anul European al Patrimoniului, o altfel de Zi a Câmpulungului

Sărbătorim împreună, în Anul European al Patrimoniului, o altfel de Zi a Câmpulungului

Câmpulung. România 1OO. Sărbătorim împreună, în Anul European al Patrimoniului, o altfel de Zi a Câmpulungului!

O zi, în care importantă devine valoarea sa, de patrimoniu național excepțional, declarat prin legea 5/2000. Trăim în cadrul acestui ansamblu urban. Aniversăm 1OO de ani pentru orașul nostru Câmpulung, în Centenarul Unirii – printr-o mare sărbătoare – celebrând Arhitectura.

Păstrarea valorilor înaintașilor noștri, în decursul celor 1OO de ani, a dus la declararea ansamblului urban al Câmpulungului – zonă protejată de valoare națională excepțională, valoare ce o au doar douăzeci de localități din România.

Premiem cele mai bune lucrări de cercetare în domeniul arhitecturii și urbanismului, într-un proiect al Asociației Corabia cu Arhitectură în parteneriat cu Școlile Doctorale ale Universității de Arhitectură și Urbanism – Ion Mincu București.

Strângem alături arhitecți născuți în Câmpulung și arhitecți deveniți câmpulungeni. Și pe toți cei ce-și iubesc orașul. Împreună pentru Câmpulung, ducem flacăra Unirii, în Anul European al Patrimoniului 2018, întru pomenirea eroilor ce s-au jertit pentru idealul Unirii, la crucile de piatră ale Câmpulungului.

Străjuind de veacuri intersecțiile crucile de piatră, îndrumă trecătorul pe drumul cel bun. Se numesc votive pentru că au menționat numele voievodului ce domnea în acea perioadă. Pe tot parcursul anului, câmpulungeni cu recunoștință, vor continua a aprinde, seară de seară, lumini din ceară, cerând lui Dumnezeu har pentru orașul lor.

Ca orașul acesta să ajungă la bucuriile unor culmi trecute și să le ofere bucurii viitoare locuitorilor săi. Cu grijă și cu drag, fiecare dintre noi, aprinzând o luminiță la o cruce de piatră, ne adăugăm în șirul acelora care au făcut ceva pentru orașul lor. Căci dorințele puse lângă troițe se împlinesc!

About The Author

Related posts