web analytics
Breaking News

Se caută rezolvare pentru apa potabilă din Loturi! Analizele sunt bune…

Se caută rezolvare pentru apa potabilă din Loturi! Analizele sunt bune…

Se caută rezolvare pentru apa potabilă din Loturi! Analizele sunt bune… Aici, soluţia cere o mai mare complexitate, mai multe aprobări şi mai mulţi bani, şi anume racordarea la reţeaua Câmpulungului.

Locuitorii l-au întrebat pe primarul Miriţă când se va rezolva şi în celelalte zone, iar acesta le-a răspuns prompt, pentru a nu le lăsa ideea că problema s-a putut rezolva doar într-un loc. „Acum, facem cadastru, atât la noi, cât şi pe strada Decovilului, pentru că autorizaţia de construire va fi emisă de Consiliul Judeţean Argeș… vă rog să mă înţelegeţi că apa din Loturi este în atenţia noastră”, a declarat public primarul Vasile Tudorel Miriță.

Conform ultimelor analize s-a redus conţinutul în mangan, dar este la un nivel ridicat amoniul, care poate proveni din pânza freatică, din Râul Târgului şi din deversările din gospodării.

Calitatea apei potabile este o problemă destul de cunoscută în comuna Schitu Goleşti, mai ales în satele Valea Pechii şi Loturi, fiind stabilite achiziţiile sistemelor de demanganizare şi a necesarelor unei funcţiuni corecte a reţelelor. Primarul Vasile Tudorel Miriţă a făcut, de curând, o analiză a apei potabile, cu ajutorul specialiştilor de la Edilul CGA, iar rezultatele au fost îmbucurătoare.

„Ca urmare a raportului de analize fizico-chimice şi microbiologice cu nr. 1884/26.10.2018, anunţăm populaţia din satul Valea Pechii că apa furnizată în reţeaua publică este potabilă, valorile parametrilor analizaţi, inclusiv mangan, se încadrează în valorile admise”, a scris primarul comunei Schitu Goleşti, Vasile Tudorel Miriţă pe pagina sa de socializare.

Anul acesta rețeaua de apă potabilă de la Loturi rămâne în continuare legată de magistrala Câmpulungului. Primarul Liviu Țâroiu a declarat la ziua comunei Schitu Golești că vrea să ajute localitatea vecină.

„Suntem vecini – a replicat primarul Câmpulungului – şi, dacă mă uit bine, cred că pe cel puţin 50% dintre cetăţenii din Schitu Goleşti îi cunosc, pentru că au lucrat în zona noastră. Şi, ca buni vecini, trebuie să ne ajutăm”, a mai completat primarul Liviu Țâroiu.

About The Author

Related posts