web analytics
Breaking News

Se desprind bucăți de tencuială și ornamentele de pe Vila Grant! ATENȚIE

Se desprind bucăți de tencuială și ornamentele de pe Vila Grant! ATENȚIE

ATENȚIE! Se desprind bucăți de tencuială și ornamentele de pe Vila Grant! Nu este o clădire oarecare, deoarece aici își desfășoară actul medical medicii și asistentele spitalului TBC.

Vila Grant a aparţinut lui P.M. Pencovici şi a fost construită înainte de anul 1900. În anul 1909 a fost vândută pictorului N. Grant şi în anul 1934 a fost cumpărată de Banca Naţională şi a devenit casă de odihnă pentru salariaţii băncii.Se desprind bucăți de tencuială și ornamentele de pe Vila Grant! ATENȚIE

Vila Grant, împreună cu Vila Stătescu și Vila Drăghiceanu au fost donate spitalului TBC din Câmpulung. Până în 2017, patrimoniul aparţinea Consiliului Judeţean, iar acum, acesta a fost preluat de administraţia Câmpulungului.

Clădirile sunt foarte vechi și nu au fost niciodată băgate într-o reabilitare totală, investițiile făcându-se doar prin interior pentru bunul mers al activităților medicale.

„Clădirile sunt într-o stare de degradare avansată pe partea exterioară de mai mulţi ani. Ele au fost în administrarea Consiliului Judeţean Argeş şi nu s-au efectuat lucrări de reabilitare a faţadelor. Acum, de când sunt în administrarea Consiliului Local Câmpulung, a fost prinsă reabilitarea clădirilor pe lista de investiţii, dar durează pentru că nu au cadastru şi intabulare. Astăzi s-a desprins un ornament care a căzut pe ţiglă, s-a spart ţigla şi pentru că reprezenta un pericol, am solicitat ajutor la 112, pentru degajarea materilalelor de ornament desprinse de pe faţadă.”, a precizat managerul Spitalului TBC, Ionela Costinela Dună.

Astăzi a fost nevoie de intervenția pompierilor câmpulungeni care au izolat zona și degajat elementele de construcție prăbușite de pe clădire. În continuare este pericol în zonă, așadar mare ATENȚIE!

About The Author

Related posts