Se oferă RECOMPENSĂ pentru identificarea persoanei care a omorât un maidanez!

Se oferă RECOMPENSĂ pentru identificarea persoanei care a omorât un maidanez!

FNPA a primit o sesizare prin care se reclamă uciderea unui câine comunitar şi care, de ani de zile, era protejat şi îngrijit de către locatari. Deşi numele nu-l caracteriza pentru că era un câine de talie medie, Ulise era, ca mulţi alţi câini, protejatul unei comunităţi ce îşi întâmpina protectorii când veneau acasă, îi conducea când plecau, îşi apara teritoriul pentru a nu se infiltra alţi câini şi îşi apara comunitatea în care trăia şi căreia îi mulţumea zilnic pentru protecţia şi iubirea primită. Câinele avusese deja o traumă atunci când a fost lovit de maşină dar a fost salvat, operat şi îngrijit.
Duminică, 10 iulie, Ulise a fost văzut retras într-un loc neobişnuit pentru el, chiar când îşi dădea ultima suflare, orice intervenţie fiind zadarnică. Conform tuturor investigaţiilor efectuate câinele a fost omorât, probabil prin aplicarea de lovituri, în intervalul 8-8:30.
Cetăţeni din Curtea de Argeş au apelat la FNPA pentru a face cunoscut faptul că sunt dispuşi să ofere recompensă pentru identificarea făptaşului şi au nevoie de dovezi certe, precum filmare video.
Ulise era de culoare bej, botul negru şi se afla în zona Ivancea, str. Albeşti, bloc E19.
Oricine deţine asemenea dovezi poate să contacteze FNPA.
Totodată, în scopul efectuării unei anchete, FNPA va depune o sesizare la instituţiile abilitate pentru constatarea acestor fapte şi pedepsirea celor ce se fac responsabili de săvârşirea lor. Conform legii 205/2004 privind protecţia animalelor republicată în 2014, maltratarea şi uciderea unui animal reprezintă infracţiuni şi se pedepsesc cu amendă penală sau închisoare până la un an.
 
 

About The Author

Related posts