Secretarul de stat, Raed Arafat aşteptat la Câmpulung!
Secretarul de stat, Raed Arafat aşteptat la Câmpulung!

Secretarul de stat, Raed Arafat aşteptat la Câmpulung!

Marţi, 19 mai 2015 se va desfăşura exerciţiul cu forţe în teren “Mateiaş 2015″ pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendii la fondul forestier. Exerciţiul constă în transportul personalului de intervenţie şi a unor bazine pentru apă într-o zonă cu acces dificil, în vederea stingerii unui incendiu izbucnit la fondul forestier. Bazinele vor fi alimentate cu apă de către elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) din barajul Râuşor. Desfăşurându-se în mai multe locaţii din municipiul Câmpulung, pe vârful Mateiaş, în zona stadionului din Valea Mare Pravăţ, exerciţiul va angrena toate subunităţile ISU Argeş, reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei, Ocoalelor Silvice, membrii ai clubului Off Road Adventure Câmpulung, Asociaţia de Radioamatori şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.
La simulare vor participa secretarul de stat Raed Arafat şi seful ISU. Ce doi, alături de delagaţiile din Argeş vor urmări exerciţiile de intervenţie la dezastre, modul cum instituţiile intervin la calamităţi. Încă de luni, 18 mai, au fost demarate pregătirile pentru acest exerciţiu, iar muscelenii au fost curioşi să afle ce se întâmplă: ”Am văzut elicopterele pe deasupra oraşului. Iniţial am fost speriată, însă am aflat că este vorba de o simulare. O să mă duc şi eu să văd cum se desfăşoară asemnea exerciţiu. O să iau cu mine şi copiii căci este important să le arăt cum intervin forţele din România. Pentru ei va fi o joacă, de care probabil îşi vor aminti când vor creşte”, spune Ioana.
Dacă unii musceleni au fost liniştiţi, alţii au crezut că a început războiul: ”E război…ce se pregătesc ăştia aşa? E pericol să se rupă barajul? Dacă este ceva cred că ar fi cazul să ne informeze şi pe noi…”, spune o pensionară. Exerciţiul se va desfăşura începând cu ora 09.00. Punctul de deschidere va fi stadionul de la Valea Mare Pravăţ, judeţul Argeş.

About The Author

Related posts