0.2 C
Campulung Muscel
vineri, 19 aprilie, 2024

Secretele vindecătoare ale cristalului Ametist!

Alte Știri

Ametistul este o varietate de cuarț violet-albăstrui. Mineralul are frecvent o culoare violetă, de nuanțe diferite până la variante de culoare roz. Culoarea este distríbuită neuniform în masa mineralului, astfel apar dungi de nuanțe mai închise. Factori determinanți ai culorii sunt realizate prin prezența ionilor de Fe așezați în structura atomică a rețelei tetraedrice. Culoarea ametistului s-ar datora prin înlocuirea unor atomi de siliciu cu atomi de fier, aceasta fiind o teorie controversată. Ametistele se pot transforma prin supunere la radiație în cristale incolore. Un efect asemănător de schimbare a culorii se realizează prin expunerea la soare, sau la căldură un timp mai îndelungat mineralului.

Proprietatea 1:Protecţie

Pentru cei care nu se simt în siguranţă sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. Este bine să ai asupra ta o astfel de piatră mai ales dacă intri în această categorie de persoane. Rolul de protecție al ametistului este cunoscut de pe vremea celților care o considerau piatra druizilor. În India era piatra brahmanilor, în timp ce, în budism, ametistul era perceput drept piatra evoluției pe treptele spiritualității. Despre ametist se crede că poate transforma energia în iubire și conferă o stare de liniște sufletească.

Proprietatea 2:Stimulator

Stimulează capacităţile intelectuale şi spirituale ale omului, calităţile psihice, curajul, deschiderea spirituală, sentimentul de mulţumire, intuiţia, bunul simţ, capacităţile extrasenzoriale, încrederea de sine, respectul pentru propria persoană, farmecul personal, concentrarea, munca susţinută, capacităţile spirituale. Leonardo da Vinci consideră că ametistul alungă găndurile rele și sporește inteligența oamenilor. În Evul Mediu, conducătorii Bisericii Catolice credeau că ametistul nu numai că îi apară de vicii, dar îi și ajută pe preoți să respecte jurământul de castitate. În cele din urmă, ametistul a ajuns să fie considerat piatra episcopală; în prezent, mulți episcopi poartă inele cu ametist. In Tibet, budiștii îl socotesc o piatră sacră, poartă medalioane din ametist și își fac adesea mătănii din cristale de ametist. continuarea o găsiţi aici: http://www.bioenergoterapeut.ro/9-proprietati-vindecatoare-ale-cristalului-de-ametist.

 

Ultimele Știri

Mai e puțin. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei

Mai e puțin. Acești români vor primi 4.700 lei la recalculare, deși au ieșit la pensie cu 2.100 lei. Noua...

Alte știri din aceeași categorie