Seminar important! Se dorește creșterea valorii peisajului din Câmpulung!

Seminar important! Se dorește creșterea valorii peisajului din Câmpulung!

RE-Connections in landscape – 6th En-Route la Câmpulung. Acest seminar se desfășoară în perioada 12-15 octombrie și este organizat pe plan local de UNISCAPE și Universitatea „Ion Mincu” de Arhitectură și Urbanism din București.

Ținta seminarului constă în determinarea principalelor probleme legate de peisaj, în cadrul unei viziuni largi deschise prin Convenția europeană a peisajului, de la Florența din anul 2000, având în vedere conceptul de peisaj ca un sistem.

 

Temele seminarului sunt legate de: spațiile verzi, arhitectura de patrimoniu, arheologia durabilă, peisaje memoriale. 

Aceste subiecte vor fi legate de obiectivele atelierului, în ceea ce privește o abordare transdisciplinară integrată pentru creșterea valorii peisajului din Câmpulung Muscel, inclusiv aspecte care vizează conservarea patrimoniului arhitectural tradițional, bizantin și neoromânesc. Sunt puse pe tapet și așezările de pe râul Târgului, ruinele de la Jidova. La deschiderea oficială a seminarului care s-a desfășurat în sala mare a primăriei Câmpulung a participat primarul Liviu Țâroiu, dr. Bas Pedroli, director UNISCAPE, profesor Mircea Ochinciuc Arch.PHD – UAUIM, moderatorul lect. Tana Lascu – Arch.PhD, prof. Andreea Petroncelli – UNISCAPE, prof. Maria Rosa Cervera, Arch.PhD – University of Alcala,  profesori și elevi ai liceelor Dinicu Golescu și Dan Barbilian. 

În cuvântul său de deschidere prof. Mircea Ochinciuc și-a declarat disponibilitatea să ajute orașul Câmpulung, pentru faptul că această urbe a fost capitala țării. 

,,Trebuie să zguduim puternic structurile administrative ale Câmpulungului, de a aduce fața orașului la alt nivel pentru ca acesta să renască. Proiectul nostru pe care l-am propus administrației locale este să băgăm orașul în circuitul valorilor. A existat ARO care a ridicat din punct de vedere economic orașul, dar din punct de vedere arhitectural orașul este în continuare foarte trist. Participanții la seminar își doresc crearea unui grup de inițiativă interdisciplinar, crearea unei atitudini civice de stopare a dezastrului monumentelor, găsirea de soluții pentru restaurare. Mai propun ca pe plan local să fie înființat un colegiu pentru cei care doresc să urmeaze arhitectura”, a mai declarat profesorul Mircea Ochinciuc.

 

About The Author

Related posts