Semnificația numelui Cristina în strânsă legătură cu Nașterea Domnului Iisus

Semnificația numelui Cristina în strânsă legătură cu Nașterea Domnului Iisus

Semnificația numelui Cristina este aflată în strânsă legătură cu celebrarea martirilor ortodoxismului, cum ar fi sărbătorirea Nașterea Domnului Iisus Hristos. Numele Cristina corespunde numelui maghiar Krisztina, însă ambele își au originile în Christus, adică în Hristos.

Putem spune așadar că legătura cea mai puternică a numelui Cristina este cea cu numele Mântuitorului Iisus Hristos, fiind celebrată cu ocazia nașterii Lui, care este, conform calendarului ortodox, în data de 25 decembrie, iar potrivit celui catolic, în data de 24 iulie.

Pe lângă legătura cu numele maghiar Krisztina, acesta este apropiat și de numele Kristen, care este unul de origine greacă, sau chiar cu latinescul „christianus”, care este un discipol al lui Hristos. Chiar dacă acesta din urmă este reprezentativ pentru un nume al unei persoane de sex masculin, nu este exclusă legătura dintre el și numele Cristina, fiind foarte apropiate.

Persoanele care poartă numele Cristina se pare că sunt genul de persoane care nu prea pot să stea locului nici măcar o clipă. Sunt persoane foarte active și nu sunt „prietene” cu plictiseala sau lenevitul, fiind mereu pe fugă sau în cursul soluționării unei anumite probleme sau activități.

Uneori, acestea dau dovadă de prea multă seriozitate, lucru care este ușor de observat de cei din jur, care nu se feresc să le repoșeze acest lucru. Umorul nu trebuie uitat, acesta reușete mereu să binedispună lumea din jurul nostru, însă odată ce purtătoarele acestui nume reușesc să îl găsească, știu cum anume să se folosească de el pentru a scăpa de anumite situații care sunt mai puțin plăcute sau în defavoarea lor.

Persoanele care poartă numele Cristina reușesc să se apropie foarte ușor de acelea care spun lucrurile verde-n față, fără a apela la minciuni sau diverse alte șmecherii, cel mai bine este să fii sinceră cu aceste persoane dacă vrei să le ai mult timp alături de tine.

Aceste persoane nu se „leagă” de frustări și nici nu se lasă ghidate de acestea, deoarece știu că nu le aduce niciun fel de câștig sau un avantaj, așa că reușesc să treacă repede peste acestea pentru a-și vedea în continuare de drum. Chiar dacă aceste frustrări le pun uneori la încercări destul de dificile, se pare că ele tot reușesc să privească lucrurile cu optimism.

About The Author

Related posts